Görüş Bildir

İmam hatip okulları eğitim öğretime hazır

Fenni ve İslami ilimlerin bir arada verildiği imam hatipler, eğitim öğretime hazır vaziyette yeni öğrencilerini bekliyor.

İmam hatip okulları eğitim öğretime hazır

2019-2020 eğitim öğretim yılı kayıt yoğunluğunun yaşandığı bu günlerde, öğrencilerin daha ferah ve sağlıklı koşullarda eğitimlerini görebilmeleri için okul idaresi ve aile birliği başkanlığı elbirliğiyle hummalı bir çalışma başladı. Fenni ve İslami ilimlerin bir arada verildiği İmam Hatipler, yenilenen çehreleriyle, tecrübeli öğretmen kadrosuyla eğitim öğretime hazır vaziyette yeni öğrencilerini bekliyor.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesi Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu, okul idaresi ve aile birliği başkanlığının dayanışması ile yaz tatili boyunca sergilenen hummalı çalışmanın neticesinde ilçenin güzide okulları arasında yer aldı.

İmam Hatip okullarının diğer okullar ile arsındaki farkını değerlendiren Rehber TV'de yayınlanan memleket gezgini programının sevilen sunucusu ve aynı zamanda Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu Aile Birliği Başkanı Muzaffer Beber, toplumdaki manevi boşluğa dikkat çekerek, "Özellikle günümüzde öğrenciler ve halkımız arasında manevi bir boşluk göze çarpmaktadır. Bu boşluğun giderilebilmesi için fenni ilimlerin yanında İslami ilimlerin bir arada okutulması gerekiyor. Bu öğrenciler için büyük bir fayda sağlayacaktır. Bundan dolayı iki ilmin buluştuğu yer olan imam hatip ortaokulu ve liselerine insanlarımızın çocuklarını göndermesi gerekiyor." dedi.

Beber, "Bütün okullarda okutulan fenni ilimler olarak matematik, fen, fizik, kimya, biyoloji derslerinin yanında imam hatip okullarında Kur'an-ı Kerim, Siyer ve Arapça dersleriyle birlikte gençlerimizin içinde bulunduğu o manevi eksiklik bu şekilde giderilmiş oluyor. Bundan dolayı halkımızın, çocuklarını imam hatip ortaokullarına ve liselerine göndermeleri ve bu şekilde iki ilmi birlikte alıp halkına ve ülkesine faydalı bir nesil yetişmesi için bir gayret sarf etmelidir." ifadelerini kullandı.

"Fenni ile İslami ilimler birbirlerini tamamlayan parçalardır"

Fenni ilimlerin yanında manevi ilimlerin eksikliğinin büyük bir boşluk oluşturacağını hatırlatan Beber, "İslami ilimler yanında fenni ilimler olmasa yine bir boşluk olacaktır. Bu iki ilim birbirini tamamlayan parçalardır. İmam hatip ortaokullarına halkımızın gerçekten çok güzel bir teveccühü var. İnsanlarımız dini ilimlerin verildiği yerleri seviyorlar ve çocuklarını da buraya göndermeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Okul Aile Birliği Başkanlığı görevini yürüttüğü Yenişehir ilçesinde bulunan Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu hakkında bilgi aktaran Beber, "Okulumuz, yer ve mekân olarak en güzel yerlerden bir tanesidir. İstasyon meydanının hemen yanı başındadır. Bundan dolayı özellikle okul idaresi ve çok mükemmel öğretmen kadrosuyla birlikte öğrencilerimizin yetişmesi için büyük bir gayret sarf ediliyor. Bu fedakarlığı, Okul Aile Birliği Başkanı olarak gözümle görüyorum." diye belirtti.

Okul İdarecilerinin görevleri harici sergiledikleri fedakârlıklara değinen Beber, "Özellikle bazı öğretmenlerimizin okulun tadilatı ile ilgili yaptığı çalışmalara bizzat şahit oldum. Mesela Mehmet Akgül hocam, Okul Müdürümüz Atilla Durup ile birlikte okulu boyadığına şahit oldum. Büyük bir özveri ve çalışkanlık ile bu okulu çok güzel bir aşamaya getirdiler. Eski yapısı yıkık- dökük haldeydi. Okul aile birliği olarak öğrencilerimizin daha ferah ortamda eğitim görebilmeleri için tadilat çalışmasına girdik." dedi.

"Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu eğitime hazır"

Beber, "Bu tadilat kapsamında okul duvarlarının ve sıralarının tamamı boyandı. Öğrencilerimiz hem teori hem de pratik eğitimlerini pekiştirebilmeleri için kız ve erkeklerin ayrı olarak tahsis edilmiş çok güzel mescitlerimiz var. Bununla beraber çeşmeler, sıhhi ve elektrik tesisatlarının tümü baştan sona yenilendi. Bunların masrafını okul aile birliği olarak karşılamaya çalıştık. Tabiki okul idaresinin gerçekten takdir edilecek bir gayreti ve özverisi var. Özellikle okul müdürümüzün çalışmaları takdire şayan ve adeta gözlerimizi yaşarttı." ifadelerini kullandı.

Yenilenen çehresiyle Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu olarak Yenişehir ilçesindeki öğrenci velilerine seslenen Beber, şunları söyledi:

"Özellikle bu bölgede oturanlar, öğrencilerinizi Mustafa kemal İmam Hatip Ortaokuluna yönlendirin. Çünkü servis ücreti verip uzak ilçelerdeki imam hatiplere gönderiyorlar. Evlerinin yanında çok güzel eğitim kadrosuyla Mustafa Kemal İmam Hatip Ortaokulu var ve bu okula gönderilecek olan öğrencilerin çok büyük bir başarı elde edeceğine inanıyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi