Görüş Bildir

İmamdan yoksul çocuklara camide eğitim

Muş'un Varto ilçesinde imam Ertuğrul Kertil, maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına camide İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri vererek eğitimlerine katkıda bulunuyor.

İmamdan yoksul çocuklara camide eğitim

Amasya'dan 7 yıl önce Hürriyet Mahallesi'ndeki Hz. Ömer Camisi'ne atanan İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunu Kertil, mahallede ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin ilk ve ortaokuldaki çocuklarına ders vermeye başladı.

Caminin içerisine astığı tahtada namaz vakitlerinin dışında İngilizce, Türkçe, matematik ve tarih dersleri veren Kertil, çocuklar için çeşitli sosyal etkinlikler de düzenliyor.

Kertil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günde 4 saat verdiği derslere çocukların ilgi gösterdiğini söyledi.

30 öğrenciyle derslere başladığını, 7 yılda çocuk sayısının 300'e ulaştığını anlatan Kertil, "Camiler yalnızca namaz kılma yeri değil aynı zamanda ilim yuvasıdır. Tek amacım öğrencilerin anne baba ve vatanlarına hayırlı evlet olmasıdır." dedi.

- Camide oyun da oynuyorlar

Kertil, camiye gelen çocuklara önce Allah'ın emirlerini, sevgiyi ve şefkati öğrettiğini, daha sonra okul müfredatına göre öğrencilere ders verdiğini belirten Kertil, şunları söyledi:

"Bu sayede çocuklar dışarıda boşa vakit geçirmiyorlar. Buraya gelip hem dini eğitimi hem de okuldaki derslerini alıyorlar. Caminin içinde istedikleri tüm oyunları oynuyorlar. Bazen kırıp döküyorlar ama ben hiçbirine kızmıyorum. Camiyi toparlayıp temizliyorum ve gurur duyuyorum. Eğer biz çocuğa, 'Kırma, dökme, oynama' dersek, bu, çocuğa 'Nefes alma' demek gibi bir şeydir."

Velilerden Seyithan Deniz de Kertil'in çalışmalarından memnun olduklarını ifade etti.

Kertil'in çocukları hem dini konularda aydınlattığını hem de ders vererek geleceğe hazırladığını vurgulayan Deniz, "Çocuklarımız Ertuğrul hoca sayesinde hem dini hem ahlaki hem de okuldaki başarı yönünden büyük gelişme gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi