Görüş Bildir

500 bin kitap öğrencilerle buluştu

Kayapınar Belediyesince başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki kütüphanelere gönderilmek üzere hazırlanan 500 bin kitabın dağıtımı yapıldı.

500 bin kitap öğrencilerle buluştu

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından başlatılan Bir Kitap Bin Dünya Projesi kapsamında alınan kitaplar, düzenlenen törenle ilçede bulunan okulların kütüphanelerine dağıtıldı.

Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın talimatıyla başlatılan "Bir Kitap Bir Dünya Projesi" kapsamında ilçedeki anaokul, ilkokul, ortaokul ile liselerde yapımı tamamlanan 52 zenginleştirilmiş (Z) kütüphaneye 500 bin kitabın dağıtımı için tören düzelendi. Kayapınar'da bulunan Şehit Polis Halit Gülser Kız İmam Haitip Okulu'nda gerçekleşen kitap dağıtım törenine, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğremenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Kayapınar Kaymakamı Balcı'nın başlattığı çalışmayı takdirle karşıladıklarını söyledi.  Diyarbakır'ın tarihin her döneminde ilmin kapısı olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, son dönemde eğitim alanında çok önemli değişimler yaşandığını kaydetti.

ÇOCUKLARA VE EĞİTİME YATIRIM

"Sevgili çocuklar sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Hedefimiz sizlerin mutluluğu, her alanda iyi yetişmeniz ve şüpheniz dünyayla yarışmanızdır. İnşallah Diyarbakır'ın, Türkiye'nin geleceği aydınlık ve çok güzel olacak." diyen Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Eğitim alanında Diyarbakır'da çok güzel değişimler yaşıyoruz. Her şeyden önce fiziki altyapı, okullaşma ve eğitimin kalitesinde Diyarbakır'da kısa zamanda çok büyük dönüşümler gerçekleştirildi. Milletin kaynaklarını, milleti için harcayan bir anlayışla belediyelerimiz insan merkezli hizmet temelinde çok önemli çalışmalar yapıyor."

30 BİN 275 VATANDAŞIMIZA ULAŞILDI

Güzeloğlu, dağıtılan kitapların her bir çocuğun dünyasına farklı pencereler açacağını ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde başlayan okuma seferberliğinde dün itibarıyla Diyarbakır 30 bin 275 vatandaşımıza ulaştı ve okullu yaptı. İddiamız odur ki, yıl sonunda Diyarbakır bu alanda da en büyük başarıyı gösteren ilimiz olacak." ifadesini kullandı.

MEDENİYETİMİZİN TEMELİ KİTAP MEDENİYETİ

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ozan Balcı ise, 500 bin kitabın okulların kütüphaneleri ile birleşeceğini belirterek, "Bizim medeniyetimizin temeli kitap medeniyeti. Ülkemizin geleceği olan öğrencilerimizi önemsiyoruz. Onların her alanda ilerlemeleri, gelişmeleri, yetişmeleri bizleri onurlandıracak ve gururlandıracaktır. Eğitimi sadece akademik bir faaliyet olarak görmüyoruz. İnsanların özelliklede öğrencileri zihinsel, ruhsal gelişimlerinin de önemli olduğunu düşünerek bilgiye ulaşma açısından kültürü, sanatı, sporu, bilgiyi önemseyen bir anlayışımız var. Eğitim akademik bir faaliyet olması ötesinde, aynı zamanda eğitsel, kültürel, sanatsal ve sportif boyuta olan bir yaklaşım. Ya bizim çocuklarımız bilgi üretecekler ve bunu kullanacaklar, ya da bilgi üreten toplumların ürettiği bilgiyi kullanıp onlar tarafından edilgen hale getireceklerdir.

BİLGİYİ ÜRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ Kİ?

Tabiri caizse ya bilgiyi üreteceğiz, ya da onlar bizim canımıza okuyacak. İstiyoruz ki çocuklarımız geleceğin güçlü Türkiye'sinde göğüsleri dimdik, alınları açık olarak dünyanın bütün çocukları ile rakabet etsinler. Bunu biz çocuklarımıza lütuf olarak sunmuyoruz. Biz yöneticilerin memleketimize, milletimize ve özelliklede sevgili çocuklarımıza borcumuz ve yükümlülüğümüz olarak görüyorum. Çocuklara, eğitime yatırım yapmamız lazım. En önemli ve anlamlı yatırım budur "dedi.  Tören, okullara kitapların dağıtılmasıyla sona erdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi