Görüş Bildir

"7. Uluslararası Arapça Bilgi Yarışması"

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl Türkiye genelinde düzenlenen yarışmanın bölge finali Diyarbakır'da yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce her yıl Türkiye genelinde düzenlenen "7. Uluslararası Arapça Bilgi Yarışması"nın bölge finali Diyarbakır'da yapıldı.

Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen yarışmaya, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Abdülhalik Baş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okul müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

ARAPÇA BİLGİ YARIŞMASI

Baş, yarışmadan önce yaptığı konuşmada, öğrencilerini sahiplenilmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu iş, gönül ve sevda işi. Bu iş, para ve pulla, memur zihniyetiyle olacak bir iş değil. Eğer bu ülke kalkınacaksa imam hatip nesli ile kalkınacak, bu öğrenciler vasıtası ile kalkınacak. Bu öğrencilerin, inşallah ülkemizin kalkındırılmasında çok büyük etkileri olacak. Onlar sayesinde bu iş olacak. Biz buna inanıyoruz. Bütün çabamız ve gayretimiz bunun içindir. Bundan dolayı il idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, milli eğitimimiz ve okullarımızda ki hizmetlisine varana kadar bu sevdayı ve bu aşkı sahiplenelim."

DERECE ALAN OKULLAR

Yarışmaya, Diyarbakır Yenişehir Kız, Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız, Batman Kız, Bitlis Said-i Nursi, Van, Hakkari ve Siirt Anadolu imam hatip liselerinden öğrenciler katıldı.

Şırnak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise terör saldırıları nedeniyle yarışmada yer almadı.

Yarışmada, Siirt Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri birinciliği elde ederek Ankara'da 29-31 Mayıs'ta düzenlenecek finale katılmaya hak kazandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi