Görüş Bildir

73 yaşında hala öğretmenlik yapıyor

Güçlükonak ilçesinde emekli olmasına rağmen gönüllü köy öğretmenliği yapan 73 yaşındaki Orhan İnan, 52 yıldır öğrencilerine ışık saçmaya devam ediyor.

73 yaşında hala öğretmenlik yapıyor

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 73 yaşında olmasına rağmen hala öğretmenlik yapan Orhan İnan, 52 yıldır öğrencilerine ışık saçmaya devam ediyor.

Güçlükonak ilçesine bağlı Yenimahalle köyündeki ilköğretim okulunda ücret karşılığında görev yapan 52 yıllık öğretmen Orhan İnan (73), yaşıtları emekliliğin tadını çıkarırken, İnan öğretmen ise, küçük bir yerleşim biriminde ilerlemiş yaşına rağmen öğrencilerine bilgi aktarmayı sürdürüyor.

Hala da öğretmenlik yapıyor

İnan, 1960 yıllında Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Sarıçalı köyünde göreve başladığını, daha sonra Siirt'te atandığını belirterek, Eruh ilçesi merkez ve köylerindeki okullarda görev yaptığını söyledi.

Daha sonra çeşitli eğitim kurumlarında müdürlük yaptığını, 2000 yıllında da kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını anlatan İnan, ''Emekli olduktan sonra 7 yıldır çeşitli köy okullarında gönüllü olarak ücret karşılığında çalışıyorum. Halen Yenimahalle İlköğretim Okulu'nda görev yapıyorum. İşimi çok sevdiğim için görevimden kopmak istemiyorum. Amacım bilgili ve başarılı öğrencileri yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak. İdealimiz yetiştirdiğimiz fidanın zamanında meyve vermesidir. Dikili tek ağacım, bu gün yetiştirdiğim fidanlarım yani öğrencilerimdir. Başka dikili bir ağacımız da yok. Bu gün en büyük servetim yetiştirdiğim öğrencilerim'' dedi.

''Atlarla okula gidiyorduk''

İnan, mezun ettiği öğrencilerinin başarıyla gururlandığını belirterek, öğretmen, kaymakam, mühendis ve doktor olan öğrencileri bulunduğunu söyledi.

Bazı öğrencileri ile hala görüştüğünü ifade eden İnan, şunları söyledi:

''Öğrencilerim çalışarak geleceğe umutla bakıyorlar. Bende her türlü gayretti sarf ederek onları geleceğe hazırlıyorum. Eskiden çok zor şartlar altında görevimizi yaptık. Araç yoktu. Atlarla okula gidiyorduk. Kışın karlı yollarda kalıyorduk. Görev yaptığım bir çok okulda kendi imkanlarımızla öğretmen arkadaşlarımla birlikte okulları onardık. Hiçbir yerden katkı beklemeden taş ve kum taşıyarak okulları onardık. Bu gün öğretmenlik daha rahat şartlar altında yapılıyor. Hem öğretmenlerimizin bilgi ve birikimi daha fazla, hem de öğrencilerimiz artık daha girişken ve öğrenmeye açık nesiller.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi