7'den 70'e!

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun koride ettiği "umre ödüllü siyer sınavına" 7'den 70'e herkes katıldı. Diyarbakır'dan 40 bin kişi sınava katılarak, sorulara yanıt aradı.

7'den 70'e!

Merkezi Diyarbakır'da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu'nun aylardır organize ettiği "umre ödüllü siyer sınavı"  dün Türkiye'nin dört bir yanında yapıldı. 7'den 70'e her kesimden katılanın olduğu sınava Diyarbakır'da 40 bin kişi katılarak, soruları yanıtlamak için, ter döktü.

SINAV 220 MERKEZDE YAPILDI

Genel merkezi Diyarbakır'da bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından umre ödüllü siyer sınavı düzenlendi. Bu yıl altıncısı yapılan ve  "O'nu oku, O'nu yaşa" sloganı gerçekleştirilen "Umre ödüllü" siyer sınavı, Diyarbakır başta olmak üzere ülke genelinde, 220 merkezde yapıldı.

7'den 70'e her kesimden kişinin büyük ilgi gösterdiği sınavla ilgili gazetecilere açıklama yaypan Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Sekreteri Cemil Cahit Ünsal, sınavdaki amaçlarının Hazreti Muhammed'in hayatını insanlara ulaştırmak olduğunu söyledi.

ÇÖZÜM KUR'AN EKSENİNDE

Hazreti Muhammed'in hayatını ve örnek ahlakını topluma vermek için ellerinden gelen tüm gayreti sergilemeye çalıştıklarını belirten Ünsal, "Çözüm Kur'an ve sünnet eksenli olmalıdır. Biliyoruz ki insanların dertlerinin çaresi bunlardan geçer. Şu anda Müslümanlar arasında kardeşlikten uzak bir hayat var. Bu vesileyle insanlar arasındaki kardeşliği ve vahdeti tesis etmeye çalışacağız." dedi.

40 BİN KİŞİ DİYARBAKIR'DAN

Diyarbakır'da 33 okulda gerçekleştirdikleri sınava 40 bin kişinin katıldığını, bine yakın gözetmenin görev yaptığını kaydeden Ünsal, sınavın hayırlara vesile olmasını diledi. Ünsal, "Peygamber sevdasının önüne hiçbir olumsuzluk geçmiyor ve geçemeyecektir. Bölgemizde birkaç yıldır yoğun bir kargaşa ortamı yaşandı fakat hamdolsun bu ortam Peygamber sevdasını etkilememiştir. Daha da artıyor, demek ki insanımız bu güzellikleri istiyor." ifadelerini kullandı.

SINAVA KATILANLARIN DUYGULARI

Sınava katılan yarışmacılar ise bu sınavın kaybedeni olmadığına vurgu yaparak, okudukları siyer kitabının kendilerine çok şey kazandırdığını belirtiler.

Arkadaşının tavsiyesiyle sınava katılan ve sınav kitabını 20 defa okuduğunu aktaran Suzan Gökgöz (20), Peygamber'in hayatını kendilerine örnek almaları gerektiğini belirtti. Gökgöz, "Bizim tek amacımız kutsal topraklara gidip oraları görmektir. Allah rızası için sınava giriyorum. Kitabı 20 defa okudum. Rabbim nasip ederse kutsal toprakları göreceğim. Kitap bize bilmediğimiz birçok şeyi öğretti. Ben bu kitap sayesinde çok şey kazandım. Peygamberimiz bize örnek bir insan. Onun hayatını kendimize örnek almamız gerekiyor. Ben herkese peygamberin izinden gidilmesi tavsiyesinde bulunuyorum." dedi.

KUTSAL TOPRAKLARI GÖREBİLMEK

Reyhan Furkan (12), kazanmak için sınava çok iyi hazırlandığını dile getirerek, "Peygamberimiz çok dürüst ve nazik biriymiş. insanlara karşı çok duyarlıymış. Bu sınava giremeyen arkadaşlarıma gelecek sene girmelerini tavsiye ederim. Benim için hediye önemli değil Peygamberimizin hayatı önemlidir." diye konuştu.

Sınavı düzenleyenlere teşekkür eden 20 yaşındaki Emine Sevim, "Günümüzde Peygamberimizi anlamak ve anlayarak yaşamak çok önemlidir çünkü günümüzdeki sorunlardan bir tanesi de Peygamberimizin ahlakından uzaklaşmaktır. Onu anlayarak yaşamak ve yaşatmak çok önemlidir. Hem dünya hem de ahiretimiz için bizleri kurtaracaktır. Böyle bir etkinliğin yapılması toplum açısından da yararlı olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

PEYGAMBERİMİZİN HAYATI

Sınava katılan çocuklar ise kitap vesilesiyle Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) ahlakını öğrendiklerini söylediler. Kitaptan öğrendiklerini hayatına geçirmeye çalışacağını belirten Reyhan Sakallı, "Sınava çok iyi çalıştım. Umarım kazanırım. Kitapta Hz. Peygamber'in pek çok savaşlara katıldığını ve çok zorluklarla dolu hayatı olduğunu öğrendim. Ayrıca peygamber efendimizin çok dürüst ve nazik olduğunu öğrendim. Sınava çok iyi hazırlandım, umarım kazanabilirim. Benim için hediye önemli değil, peygamber efendimizin hayatını öğrenmek önemli. Kitaptan öğrendiklerimi hayatıma geçireceğim." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz