83 yıl önceki karne sergisi

Nusaybin Atatürk İlkokulunca 1935 ile 1967 yılları arasında mezun olan öğrencilerin karne ve fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

83 yıl önceki karne sergisi

Nusaybin Atatürk İlkokulunca 1935 ile 1967 yılları arasında mezun olan öğrencilerin karne ve fotoğraflarının sergisi açıldı.

Serginin açılış kurdelesi, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulbaki Tek, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Adil Çelik ve Okul Müdürü Mehmet Zeki Can tarafından kesildi.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Can, okulda eğitime başlama tarihi ve eğitim süreci hakkında bilgi verdi. 1935 ve 1967 yılları arasında mezun olan öğrencilerin karnelerini sergilediklerini belirten Can, okuldan mezun olanların devlet daireleri, askeriye ve siyasette önemli görevlerde bulunduğunu kaydetti.

83 YIL SONRAKİ KARNE!

Açılışta konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, "Müdürümüz okullarıyla ilgili bilgi verirken çok önemli bir vesika gösterdi. Sayfaları karıştırırken yaklaşık 80 yıl önceki mezunlara ait fotoğraf ve karneleri gördüm. İlçemizin eğitim hayatını, sosyal hayatını, geçmişini ortaya koyuyor. Biz de bunları vatandaşlarımıza açalım, gelsinler görsünler istedik." dedi.

Açılış ve konuşmalardan sonra davetliler sergiyi ziyaret etti.

Sergiye gelen bazı vatandaşların baba ve dedelerine ait karneleri gördüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz