9 okula Z Kütüphane

Bismil Belediyesi’nden eğitime yaptığı destekler hız kesmeden devam ediyor. Sosyal ve yapısal projeleriyle eğitime desteğini günden güne artıran Bismil Belediyesi’nden eğitime bir katkı daha geldi. Bu çerçevede 650 bin TL’lik maliyetle tam 9 okula ‘Zenginleştirilmiş Kütüphane’ kazandırıldı.

9 okula Z Kütüphane

Gençlerin bilgiyle donanmış, kaliteli eğitim almış bireyler olarak yetişmesi için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştığını söyleyen Bismil Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, 9 farklı okulda çalışmaları devam eden Z Kütüphanelerin tamamlanması ile birlikte öğrencilerin istedikleri bilgiye daha rahat erişebileceklerini söyledi.

İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ile işbirliği içerisinde çalıştığını belirten Başkan Yüksel, “Bismil merkezde bulunan 1 ilkokul, 3 ortaokul ve 5 liseden oluşan toplam 9 okula öğrenmeyi kolaylaştıran ve keyifli hale getiren Z Kütüphanelerden kuruyoruz. Ayrıca fiziki şartları kötü olan okullarımıza da tadilat yaparak eğitime hazır hale getiriyoruz. ”dedi.

Öğrencilere okuma alışkanlığı kazandıracak

Z Kütüphane yapımında tasarıma önem verdiklerini kaydeden Belediye Başkan Vekili Yüksel, kütüphane tasarımlarının hitap ettiği yaş grubuna göre pedagojik uygunluk gözetilerek yapıldığının altını çizdi.

Öğrencilerin kütüphanelerde kendini rahat hissetmesi ve okuma alışkanlığı kazanmaları için detayları düşündüklerini belirten Başkan Yüksel, “Bu kütüphanelerde sadece kitaplar olmayacak. Yavrularımızın bilgiye anında ulaşabileceği interaktif bilişim sistemleri de yer alacak. Bilgisayar, akıllı tahta gibi imkânlar sayesinde çocuklarımız kütüphanede sadece kitap okumakla kalmayacak görsel ve işitsel olarak da kendilerini geliştirme imkânı bulacaklar. ”dedi.

Önümüzdeki Eğitim Öğretime Hazır Hale Gelecek

Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, “ Bismil Belediyesi tarafından İlçe okullarımıza yaptırılmak üzere 9 tane Z Kütüphane çalışması devam ettiğini belirterek,” Daha önce Bakanlık tarafından ilçede Z Kütüphane sayılarının artırılması talebinde bulundular. Ödeme yetersizliğinden dolayı Kaymakam ve Belediye Başkanımızla görüştük. Kaymakamımızın talimatıyla 9 tane Z kütüphane çalışması aynı anda devam ediyor. Önümüzdeki 2018-2019 Eğitim öğretim yılında eğitim öğretime hazır olacaktır “, dedi.

İşte Kütüphane Kazandırılan Okullar

Tepe Çok Programlı Anadolu Lisesi, Bismil Anadolu Lise, Selahaddin Eyyübi Anadolu İmam Hatip Lisesi, Bismil Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Bismil Fen Lisesi, Kurtuluş İmam Hatip Ortaokulu, Fatma Zehra İmam Hatip Ortaokulu, Ahmedi Hanı Orta Ortaokulu ve Toki İlkokulu olmak üzere 9 farklı okula çalışmalar devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz