Aday öğretmenler bilgilendirildi!

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, sözleşmeli aday öğretmenlerle bir araya gelerek, mesleki bilgilendirmede bulundu.

Aday öğretmenler bilgilendirildi!

Kayapınar İlçe Millet İlkokulu toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Aslan'ın yansıra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin, okul müdürleri ile sözleşmeli öğretmen adayları katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşundan sonra, sözleşmeli öğretmenlere hitap eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, öğretmenliğin bir sevgi mesleği olduğunu ifade ederek şöyle dedi;

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER

"Öğretmenlik kutsal olduğu kadar zordur, zor olduğu kadar da kutsaldır. Bir sözünüzle dünyanın kaderini değiştirecek dahiler yetiştirebilirsiniz. Bir sözünüzle de bir çocuğu hayata küstürebilirsiniz. Onun için her öğretmen arkadaşımızın öncellikle yüreğinin sevgiyle dolu olmasını istiyorum. Bizler öyle bir mesleğin mensuplarıyız ki anne ve babasının merhamet göstermediği bir çocuğa merhamet göstermekle, onun saçını okşamakla, onun yüreğine dokunmakla sorumluyuz. Biz böylesi kutsal bir mesleğin mensuplarıyız. Bu vesile ile ziyaretinizden büyük bir memnuniyet duyduğumu bir kere daha ifade etmek istiyorum. Hepinize gideceğiniz okullarınızda başarılar diliyorum.”

Aslan, konuşmasının ardından 17 ilçeden gelen aday öğretmenlerle soru-cevap şeklinde bir süre sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz