Görüş Bildir

Akboğa: Çocuklarınızı sadece notla değerlendirmeyin

Batman Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, öğrencilerin aldığı iyi ya da kötü karne ile ilgili duyguların abartılmaması gerektiğini belirtti. Akboğa, anne ve babaların her durumda çocuklarına destek olması gerektiğini söyledi.

Akboğa: Çocuklarınızı sadece notla değerlendirmeyin

Anne ve babaların, çocuklarına duydukları sevgiyi notla ölçmenin yanlışlığına değinen Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, karnelerin aileler tarafından doğru bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Karnenin tek başına başarı ya da başarısızlığın bir belgesi olmadığına dikkat çeken Akboğa, şunları söyledi:

NOTLARLA DEĞERLENDİRMEYİN

 “Öncelikle karne ile ilgili ilk değerlendirmeyi de mutlaka çocuklarınıza yaptırın. Bunu yaparsanız, çocuğunuzun kendini değerlendirmesi için bir fırsat vermiş olursunuz. Sonra da karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durun ve memnuniyetinizi belirtin. Kırık notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkar ve kaygıya yol açacak ifadelerden kaçının. Çocuğunuzun daha az başarılı olduğu derslere nasıl yardımcı olabileceğinizi sorun. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi gösterin. Bir çocuk için en değerli hazine, anne ve babasının onu sevdiğini ve değer verdiğini bilmektir.”

VELİLERİN ÇEVRE BASKISI

Milli Eğitim Müdürü Akboğa, velilerin çevre baskısı altında kalmaması gerektiğini de hatırlattı. Birçok ailenin çevre baskısı nedeniyle hatalı davranışlarda bulunduğunu söyleyen Akboğa, şunları ifade etti: “Akrabaların, komşuların merakla sorduğu karnenin olumsuz olması, başta öğrenciyi sonra da ailesini mutsuz eder. Ailenin çocuğu cezalandırıcı ya da toplum içinde küçük düşürücü davranışları, çocuğun özsaygısını tümüyle azaltacaktır. Anne ve babalar, her çocuğun farklı bir kişilik olduğunu unutmamalı ve çocuklarını başka çocuklarla kıyaslamamalıdır.“

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi