Amasya'da 20 günlük bebeğiyle sınava girdi

Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) pedagojik formasyon öğrencisi 32 yaşındaki Merve Seven, 20 günlük bebeği Cemre ile sınava girdi.

Amasya'da 20 günlük bebeğiyle sınava girdi
Amasya Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) pedagojik formasyon öğrencisi 32 yaşındaki Merve Seven, 20 günlük bebeği Cemre ile sınava girdi.
Amasya Üniversitesi'nde eğitim gören Merve Seven, 20 gün önce doğum yaptı. Cemre adını verdikleri bebeği nedeniyle pedagojik formasyon sınavına giremeyeceğini üniversite yönetimine bildiren Seven’e, Eğitim Fakültesi Dekanlığı, bebeğiyle birlikte bir gözetmen eşliğinde sınava özel bir salonda girebileceği bildirdi. Eşi Şahin Seven ve 20 günlük bebeği Cemre ile sınava girmek için Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi'ne gelen ve bir kadın gözetmen eşliğinde sınava giren Seven, "Bebeğimle sınava gireceğimi düşünmüyordum. Ama hocam sağolsun çok yardımcı oldu. Sınava bebeğimle beraber girmiş bulunmaktayım. Amasya Üniversitesi yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İlker Kösterilioğlu ise, “Bugün burada üniversitemize başvurusu olan yaklaşık bin 250 civarında pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerin final sınavını gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda bazı öğrencilerimizin özel durumları ortaya çıkabiliyor. Bize başvuru yapan bir öğrencimiz 20 günlük bir bebeği olduğunu ifade etti. Sınava gelemeyeceğini, bu anlamda biz de formasyon birimi olarak sayın dekanımızın da yetkisini alarak kendisine farklı bir ortamda bir bayan gözetmen eşliğinde çocuğuyla birlikte sınava girme şeklinde bir kolaylık sağladık. Çocuğun herhangi bir ihtiyacı olduğunda beslenme ve benzeri gibi durumlar olduğunda sınav süresini aşmadan diğer öğrencilerle eşit koşullar altında çocuğuyla kısa sürede olsa ilgilenme imkanı, onun dışındaki zaman diliminde de kendisi soruları çözerken de bir bayan gözetmen dahilinde sınavını sürdürme imkanını tanıdık” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz