Görüş Bildir

Antalya'da D.Ü rüzgarı estirildi

Antalya'da organize edilen ve Türkiye'nin bir çok Üniversitesinden akamedisyenin katıldığı "Uluslararası Bilim Konferanslarında" Dicle Üniversitesi rüzgarı esti.

Antalya'da D.Ü rüzgarı estirildi

Uluslararası Bilim Konferansı başlığıyla, Antalya'da organize edilen toplantıda, Dicle Üniversitesi rüzgarı esti. Öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleşen ve 3 gün süren konferansta Dicle Üniversitesi öğretim üyeleri, bildirim, sunum ve poster gibi kategorilerde 6 ödüle layık görüldü.

Alınan bilgiye göre, 19-21 Ekim 2017 tarihlerinde Antalya'de bir otelde düzenlenen Uluslararası Bilim Konferanslarına başta Dicle Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden çok sayıda öğretim üyesi katıldı. Amerika, Gürcistan, Avustralya, İran, Irak, Kazakistan ve Nijerya’dan olmak üzere yurt dışından gerek şahsen gerekse bildiri göndermek suretiyle katılımların olduğu toplantıda, Dicle Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde (Dicle Teknokent) faaliyet gösteren INESEG (International Engineering, Science and Education Group) firması tarafından Antalya’da düzenlenen INESEC 2017 konferanslarında Dicle Üniversitesi öğretim üyeleri büyük başarı elde ettiler.

INESEG FİRMASI

Buarada, INESEG Firması Müdürü Prof.Dr. Zülküf Gülsün, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şöyle dedi; “INESEG Firması olarak geçen yıl Diyarbakır’da düzenlediğimiz INESEC 2016 konferanslarının devamı olan INESEC 2017 konferanslarımız üç kategoride yapıldı. Mühendislik Bilimleri Konferansında 96 adet; Temel Bilimler ve Sağlık Bilimleri konferansında 68 adet; Sosyal Bilimler konferansında ise 48 adet bildiri sunuldu. Konferanslarımıza Türkiye’den başta Dicle Üniversitesi olmak üzere İstanbul, Samsun, Kayseri, Sakarya, Rize, Antalya, Bursa, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri, Mardin, Gaziantep, Elazığ, Adıyaman, Mersin, Trabzon illerindeki üniversitelerden gelen akademisyenler çalışmalarını sundular. Ayrıca yurtdışından da Amerika, Gürcistan, İran, Irak, Avustralya, Nijerya, Kazakistan’dan bildiriler sunuldu. Samimi bir ortamda geçen toplantıların, akademik tartışmalar yanında kurulan dostluklar sayesinde ortak projeler geliştirme yolları açıldı.

Konferanslarda her kategoride en iyi üç sözlü bildiri ve en iyi üç poster bildiri dallarında ödüller verildi. Dicle Üniversitesi öğretim elemanları en iyi sözlü bildiri kategorisinde 6 adet ödüle layık görüldüler. Dicle Üniversitesi öğretim üyelerinin konferansımıza gösterdikleri yoğun ilgi ve başarıları nedeni ile Dicle Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sayın Talip GÜL’ün şahsında kendilerini yürekten kutlarız. Ödül kazananların listesi ineseg.org sitesinde ilan edilmiştir. “

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi