2015-2016 eðitim öðretim yýlý Anadolu Üniversitesi Açýköðretim sýnav sonuçlarý açýklandý sorgula! >
Günlerdir beklenen AÖF sýnav sonuçlarý nihayet açýklandý. Öðrencilerin merakla beklediði sonuçlar, Anadolu Üniversitesi Açýköðretim Fakultesi web sitesi üzerinden ve kýsa mesajlarla duyuruldu. AA ile CC harf notu arasý dersi direk geçme hakký elde eden öðrenciler, CD ile DD arasýndaki harf notlarýnda ortalama ile geçme hakkýna sahip olacaklar. FF harf notuna sahip olanlar ise dersi geçme hakký elde edemeyecek. AÖF 23-24 Ocak tarihlerinde yapýlan sýnavýn sonuçlarýný öðrenmek için aþaðýdaki linki týklayabilirsiniz.
AÇIKÖÐRETÝM SINAV SONUÇLARINI ÖÐRENMEK ÝÇÝN
https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim-sonuclar
AÖF SINAVLARI NASIL DEÐERLENDÝRÝLÝR?
Ders geçme sistemi ve sýnavlarýn deðerlendirilmesi (AÖF) Anadolu Üniversitesi Açýköðretim, Ýktisat ve Ýþletme Fakülteleri eðitim-Öðretim ve Sýnav Yönetmeliði ile bu yönetmeliðin verdiði yetkiye istinaden hazýrlanan Açýköðretim,
Ýktisat ve Ýþletme Fakülteleri Eðitim-Öðretim ve Sýnav Uygulama Usul ve Esaslarý ve Anadolu Üniversitesi Açýköðretim, Ýktisat, Ýþletme Fakülteleri Baðýl Deðerlendirme Esaslarýna göre belirlenir. Sýnavlarda soru kitapçýðý ve cevap kâðýdý olarak iki tür belge kullanýlmaktadýr. Sýnavlarýn deðerlendirilmesi, notlarýn kaydý, çizelgelere geçirilmesi, saklanmasý, öðrenci kütüklerine yazýmý ve öðrencilere duyurulmasýnda bilgi iþlem yöntemleri kullanýlýr. Sýnav sonuçlarýna, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beþ) iþgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapýlan itirazlar dikkate alýnmaz. Her dersin cevabý, o dersin isminin yazýlý olduðu sütuna iþaretlenmelidir. Yanlýþ sütuna yapacaðýnýz iþaretlemeler kesinlikle deðerlendirilmez. Cevap kâðýdýnda mutlaka ilgili ders için ayrýlan ve açýkça dersin adý yazýlan sütunu kodlayýnýz.
Tüm sýnavlar çoktan seçmeli test þeklinde hazýrlanmakta ve bilgisayar ortamýnda deðerlendirilmektedir. Bu sýnavlarda öðrencilerin, derslerin her birinden ayrý ayrý baþarýlý olmalarý gerekmektedir. Cevaplar deðerlendirilirken doðru cevaplara puan verilecek, yanlýþ cevaplar için puan düþürülmeyecektir. Baþka bir deyiþle, yanlýþ cevaplar doðru cevaplarý götürmeyecektir. Bu nedenle soru kitapçýklarýndaki sorularýn cevapsýz býrakýlmamasý, öðrencilerin yararýnadýr. Sýnavlarda öðrenci sayýsýna baðlý olarak, tek (A), iki (A,B) veya dört (A,B,C,D) kitapçýk türü kullanýlabilmektedir
AÖF SINIF GEÇME SÝSTEMÝ NASIL ÝÞLEMEKTEDÝR?
Fakülte tarafýndan öðrencilere bir yarý yýlda 30 krediyi geçmeyecek þekilde ders atamasý yapýlýr. Öðrenciler fakülte tarafýndan atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 krediyi geçmeyecek þekilde üst yarý yýldan ders seçebilir.
Genel Not Ortalamasý: Genel not ortalamasý bütün dönemlerde aldýðýmýz derslerin toplam not deðerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.
Ders Geçme: Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakýlýr. Eðer CC ve üzeri ise o dersi koþulsuz þartsýz geçmiþsiniz demektir.
Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakýlýr. Eðer FF ise o dersten direk kalmýþsýnýz demektir ve sonraki yýl bu dersi almanýz gerekmektedir.
Þartlý / Koþullu Ders Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koþullu olarak geçmiþsiniz demektir. Bu þekilde geçmenin koþulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanýzý 2.0′ýn üzerinde getirmeniz gerekmektedir. Yani Genel not ortalamanýz 2.00 ise bu dersi/dersleri geçmiþ, 2.00 ve altýnda gelir ise bu dersten/derslerden kalmýþsýnýz demektir.