AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı - Nasıl yapılacağı ve son başvuru tarihi

Açık Öğretim Fakultesi kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖF kayıt yenilemenin nasıl yapıldığı ve AÖF kayıt işlemleri detayları haberimizde. Bugün startını eren AÖF kayıt işlemleri için son tarih 7 Ekim olarak açıklandı

AÖF kayıt yenileme işlemleri başladı - Nasıl yapılacağı ve son başvuru tarihi

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) güz dönemi kayıt yenileme işleminin nasıl yapılacağı konusu ve başlayacağı tarih startını verdi. AÖF güz dönemi kayıt yenileme tarihi 26 Eylül 2016 Pazartesi itibari ile başladı. Yaklaşık 1 buçuk milyon öğrenciyi ilgilendiren AÖF kayıt işlemlerinin nasıl yapıldığı sorusu, henüz AÖF'ye kayıt olacaklar ve kayıt yenileyecekler için merak konusu olmakta iken son dakika gelişmeler konusunda tüm AÖF öğrencileri için detayları araştırdık. İşte AÖF kayıt işlemleri

AÖF 2016 GÜZ DÖNEMİ KAYIT İŞLEMLERİ

2016 yılı itibari ile yaklaşık 1 buçuk milyon kişi AÖF öğrencisi. Açıktan eğitim alan öğrenciler için, dışarıdan okuma dışarıdan sınavlara girme gibi imkanların tanındığı Açık Öğretyim Fakültesi kayıtları 26 Eylül itibri ile başlamış bulunmaktdır. AÖF'de 17 lisans ve 34 önlisans eğitimi bulunmakta olup, bu sene de binlerce öğrenci kayıt işlemleri için tarihi araştırmakta.

AÖF KAYIT İŞLEMLERİ

Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemi Kayıt Yenileme işlemleri kayıt yenileme, ders ekle-sil işlemi ve kayıt yenileme bedelinin ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt Yenileme İşlemleri 26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayıp, 07 Ekim 2016 Cuma günümesai saati bitiminde sona erecektir. Mazeretli Kayıt Yenileme İşlemleri 07 Ekim 2016 Cuma günü mazeretli olanlar kayıtlarını yenileteceklerdir.

AÖF HARÇLARI NE KADAR?

Açıköğretim Fakültesi’nde kayıt yenileme işlemi yapacak olan öğrenciler 2016 – 2017 döneminde ne kadar harç ücreti kesin olarak yatıracağı henüz belirtilmiş olmasa da geçen yıllardan farklı olmayacağı öngörülmektedir. Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları Harç Ücretleri, Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları (Felsefe Lisans Programı, Sosyoloji Lisans Programı, Tarih Lisans Programı, Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı) harç ücretleri, İktisat Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri, İşletme Fakültesi Lisans Programları Harç Ücretleri 225 TL olarak ödenmesi gerekiyor.

AÖF KAYITLARI İÇİN İSTENEN BELGELER

İnternetten yapılan başvuru belgesi

Fotoğraflı – İmzalı Form

Öğrenci Bilgi Formu

Öğrenim Belgesi

Fotoğraf ve Askerlik Durum Belgesi.

AÖF SINAV TARİHLERİ / 2016-2017

Güz Dönemi Ara Sınavı: 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017

2016 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÖF KAYIT YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

2 milyona yakın öğrencinin eğitim hayatını sürdürdüğü Anadolu ÜniversitesiAçıköğretim Fakültesi, 2016-2017 güz dönemi için kayıt yenileme işlemlerini başlatıyor. Akademik takviminde yer alan bilgilere göre 26 Eylül saat 09:00 itibariyle başlayacak işlemler, 07 Ekim Cuma 17.00'a kadar devam edecek. Mazeretli başvurular ise yine 07 Ekim tarihinde alınacak.

Güz Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları ders kodu sırasında 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacak. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekleyebilir. Ders ekle-sil işlemi http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden yapılacaktır. Öğrenciler, ödeme yapmadığı sürece ders ekle-sil işlemi yapabilirler. Ödeme yapıldıktan sonra ders silme işlemi yapılması mümkün olmamaktadır. Ders ekle-sil işlemi yapmadan kayıt yenileme bedelini ödeyen öğrenciler, Fakülte tarafından atanan dersleri kabul etmiş sayılırlar. Öğrencilerin ileride sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce http://aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısı Kayıt Yenileme linkinden sorumlu oldukları dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz