Görüş Bildir

Artuklu Üniversitesi öğrencileri Bosna’da

Mardin Artuklu Üniversitesi, “Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi” kapsamında Bosna Hersek gezisi düzenledi.

Artuklu Üniversitesi öğrencileri Bosna’da

GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Sosyal ve Beşeri Gelişme Ekseninde kabul edilen ve Mardin Artuklu Üniversitesi’nin Mardin

Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirdiği “Mezopotamya’dan Balkanlara Eğitim Projesi” kapsamında yürütülen faaliyetler sürüyor.

Üniversite bünyesinde kurulan Mardin Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bosna Hersek gezisi düzenledi. Öğrenciler,  Balkanlar’ın en önemli figürleri arasında yer alan ve 1566 yılında Mimar Sinan’ın öğrencilerinden Mimar Hayreddin tarafından inşa edilen Mostar Köprüsünü ziyaret etti.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, projenin gençlerin ve öğrencilerin yaşam görgüsünü artırmak, okumaya ve araştırmaya dayalı eğitim kalitesini ve entelektüel bakışlarını geliştirmek amacıyla başlatıldığını belirtti.

Ağırakça,  Mezopotamya’nın insanlar arasındaki kültür etkileşiminin en fazla olduğu medeniyet havzaları arasında yer aldığını ifade etti.

BOSNA HERKES'E GİTTİLER

Balkanların, binlerce yıldır farklı milletlerin, dillerin, kültürlerin ve dinlerin barınağı olduğunu, aynı zamanda Müslümanların bu coğrafyayı fethederek topraklarını vatan edinmesinin akabinde bir vakıf medeniyetinin ortaya çıktığına işaret eden Ağırakça, şunları söyledi:

“Bu iki medeniyet havzası arasında karşılıklı etkileşime aracı olmak kültür ve düşünce birikimleri hakkında bilgi sağlanması amacıyla hayata koyduğumuz bu projede öğrencilerimizin çabasının bir verime dönüştürülmesi için, ‘Artuklu'dan Balkanlara’ temalı seçmeli bir ders açarak kredili ders almalarını sağladık.”

Rektör Ağırakça, projeye yönelik yaptığı katkı ve desteklerinden dolayı Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a teşekkür ederek etkinlik kapsamında Balkanları ziyaret eden öğrencilere eşlik etmek amacıyla üniversite tarafından yolluklu ve yevmiyeli olarak görevlendirilen Artuklu Üniversitesi öğretim elemanlarının gözetiminde yapılan saha gezisinin yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

"Artuklu'dan Balkanlara” ders materyallerini takip ederek interaktif sunumlar gerçekleştiren ve seçilecek bir odak konuda araştırma yaparak yazılı bir çalışma sunacak öğrencilerin nitelikli çalışmaları, proje sonrasında bir kitapta toplanacak ve öğrencilerin adıyla yayımlanacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi