Görüş Bildir

Aslan suriyeli öğrencilerle!

Diyarbakır'daki Suriyeli çocukların eğitim ve öğretimi yaygınlaşırken, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, "Türkiye’yi kendi vatanları olarak bilmesi için ne gerekiyorsa gece-gündüz demeden çalışmalarımızı yürüttük" dedi.

Aslan suriyeli öğrencilerle!

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Diyarbakır genelinde eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Bağlar İlçesi Bağcılar İmam Hatip Ortaokulu’nda Suriyeli çocukların eğitimi için oluşturulan Geçici Eğitim Merkezi’ni ziyaret eden Aslan’a, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Fikret Elaltuntaş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ebubekir Ekin eşlik etti.

Okul Müdürü Süleyman Arık ve öğretmenler tarafından karşılanan Aslan, ilk olarak sınıfları gezerek buradaki öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler ile yakından ilgilenen İl Milli Eğitim Müdürü Aslan, okulun bölümleri ve kantinini gezerek, denetledi.

Aslan, öğretmenler odasında Suriyeli çocukların eğitimi ile ilgilenen öğretmenlerle toplantı yaptı. Aslan burada, öğretmenlere hitaben şunları söyledi;

ONLAR BİZE EMANETTİR

“Bizler millet olarak her zaman Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘Komşusu Aç iken tok yatan bizden değildir’ düsturuyla hareket ettik. Bunun en iyi örneklerinden birini de yanı başımızda meydana gelen savaşın ardından Suriyeli kardeşlerimize kol kanat gerip onları sahiplenerek bir kere daha göstermiş olduk. Bu anlamda bizler de İlimize gelen Suriyeli kardeşlerimize yakın ilgi göstererek onların Türkiye’yi kendi vatanları olarak bilmesi için ne gerekiyorsa gece-gündüz demeden çalışmalarımızı yürüttük. Bu çalışmalarda yoğun emek ve mesai harcayan idarecilerimiz ve siz değerli öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Hem Allah katında hem milletimiz nazarında bu emeklerinizin boşa olmadığını bilmenizi isterim. Hepinize Suriyeli çocuklarımızın eğitimine verdiğiniz büyük fedakârlıklar için çok teşekkür ediyorum”  Aslan, öğretmenlerle olan toplantısının ardından hatıra fotoğrafı çektirerek okuldan ayrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi