Baba hasretini yazdığı notları 3 kitaba sığdı

Batman Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Arjin Altun'un, 4 yıldır yurt dışında çalıştığı için göremediği babasına duyduğu özlemini yazdığı notları, 3 kitapta birleştirildi.

Baba hasretini yazdığı notları 3 kitaba sığdı

Batman Kız Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Arjin Altun (15), 4 yıldır görmediği babasına duyduğu özlemini yazdığı notları 3 kitapta birleştirildi.

Yaklaşık 4 yıl önce çalışmak için Irak'a giden babası İbrahim Altun'a (43) hasretini kimseyle paylaşamayan Altun, duygularını kağıda dökmeye başladı. Altun, 4 yıldır biriktirdiği notlarını okuduğu Batman Anadolu Lisesince yürütülen "Her Gün Bir Saat Okuyorum" projesi kapsamında öğretmenleriyle paylaştı.

Altun'un öğretmenleri tarafından düzenlenen notlar, 3 kitap haline getirildi, kitaplar basılmak üzere TÜBİTAK'a sunulacak.

Okulda arkadaşlarının "yazar" lakabı taktığı Altun AA muhabirine, notlarından hazırlanan kitapların isimlerinin "Her Son Mutlu mudur?", "Şarkılarda Buluşalım" ve "Sahi Babalar Kim" olduğunu belirterek, duygularını yazmaya devam ettiğini söyledi.

Altun, ilham kaynağının babasına duyduğu özlem olduğunu vurgulayarak, bu çalışmada kendisine en büyük desteği ilkokul 3. sınıftan sonra eğitimine devam edemeyen annesi Melek Altun'un (40) verdiğini kaydetti.

Yazmak kadar okumayı da çok sevdiğini belirten Altun, en sevdiği yazar Sabahattin Ali'nin tüm kitaplarını okuduğunu dile getirdi. Altun, "Annem, sürekli yazmamı istiyordu. Onun sayesinde bu noktaya geldim." dedi.

Babasının yurt dışına gitmesinin kendisinde derin bir iz bıraktığına işaret eden Altun, şöyle konuştu:

"5. sınıftayken babam çalışmak için yurt dışına gitti. O tarihten itibaren bir daha onu göremedim. Bu da bende ağır bir yara bıraktı. Ben de o hasreti, o özlemi insanlara anlatamadığım için kağıda döktüm. Ortaokulda bunları birleştirme imkanı bulamadığım için evde bir köşede üst üste biriktirdim."

Yazdığı notları öğretmenlerinin de desteğiyle düzenleyip kitap haline getirdiğini kaydeden Altun, yazmayı sürdürdüğü notlarını da dördüncü kitapta birleştireceklerini kaydetti.

- Okuldaki herkes kitap okuyor

Okul Müdürü Mustafa Şahin de Arjin Altun'un yazdığı notları, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattıkları "Her Gün Bir Saat Okuyorum" projesi kapsamında fark ettiklerini söyledi.

Sadece öğrencilerin değil, hizmetlilerin de proje kapsamında kitap okuduğunu belirten Şahin, "Öğrenciden hizmetliye okuldaki herkes günde bir saat kitap okuyor. Proje kapsamında ayrıca münazara, şiir dinletisi ve makale yazma faaliyetlerimiz oluyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz