Bakan Soylu, Çukurca'da eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesinde düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı açılış programına katıldı.

Bakan Soylu, Çukurca'da eğitim-öğretim yılı açılışına katıldı

Sınırın sıfır noktasında konuşan Bakan Soylu, Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin umutları hedef aldığını belirterek, "Okullarımızı, ümitlerimizi, üniversitelerimizi, geleceğimizi karıştırmaya çalıştılar, kütüphanelerimizi tahrip ettiler, öğretmenlerimizi şehit ettiler. Ama ne yaptılarsa başaramadılar. Umudumuzu, geleceğimizi elimizden alamadılar. Kendileri yok oldular, kendileri karanlık dünyalarıyla baş başa kaldılar" dedi.

UYUŞTURUCU İÇİN UYARDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucuya karşı da öğrencileri uyardı. Bakan Soylu, şöyle konuştu:

"Okul önlerinde ve okul çevrelerinde tanımadığınız insanlarla konuşmayın, peşlerinden gitmeyin. Sözümün burasında sadece Çukurcalı değil Türkiye'nin her yerindeki öğrenci kardeşlerime sesleniyorum. Kimseden hap, kimseden ilaç veya başka bir şey alıp ağzınıza atmayın. Herhangi bir uyuşturucu ile yanınıza yanaşmaya çalışanlara, 'al bu hapı iç, zihnin açılır' diyenlerle sakın konuşmayın. Size verdikleri haplar zihninizi açmaz, bilakis hayatınızı karartır. Sakın itibar etmeyin, elinizi uzatmayın, onlarla konuşmayın ve onları en yakın polisimize, güvenlik kuvvetlerimize, jandarmamıza ve kolluk kuvvetlerimize ihbar edin. Hatta yakınlarınıza söyleyiniz. Ayrıca okul servislerinde mutlaka ve mutlaka emniyet kemerlerinizi takın."

Bakan Soylu törenin ardından, sıfır noktasında yayın yapacak Kaymakamlık Radyosu'nun da açılışına katıldı. Bakan Soylu daha sonra AK Parti ilçe binasına geçerek burada partililerle görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz