Batman Valisi Deniz, okulları gezdi

Batman Valisi Ahmet Deniz, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Selahattin Eyyübi Anadolu Lisesi, Yenişehir İlkokulu ve Ortaokulu ile Batman Spor Lisesi'ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Batman Valisi Deniz, okulları gezdi

Vali Deniz, okul ziyaretlerinde öğretmenlerle bir araya geldi, yürüttükleri eğitim öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

"Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar" projesinin yürütülmesinde öğretmenlere önemli görevler düştüğünü ifade eden Deniz, şöyle konuştu:

OKULLARI GEZDİ

"Batman okul öncesi eğitimde Türkiye'nin örnek illerinden biri oldu. Okul öncesi okullaşma oranında gösterilen başarı sayesinde Batman Türkiye ortalamasının üzerine çıktı. Batman Her Yerde Okuyor kampanyasıyla ilimizde okuma kültürünün oluşması çabası içerisindeyiz. Okul kütüphanelerine kitap desteğinde bulunuyoruz, her fırsatta gençlerimize ve çocuklarımıza kitap dağıtıyoruz. Bu başarıların devam etmesi için hepimize önemli görevler düşüyor."

Akademik başarının yanında çocuklara milli ve manevi değerlerinin anlatılmasının önemli olduğunu ifade eden Deniz, "Vatanını, milletini ve bayrağını seven, ortak değerlerimizi özümsemiş, sevgiyi, kardeşliği ve paylaşmayı seven öğrenciler yetiştirmemiz her şeyden daha önemlidir. Öğretmenlerimizin özellikle veli ziyaretleri çok önemlidir. Velileri de eğitimin içine katmalıyız." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz