Belediyeden çocuklara tatil hediyesi

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Siirt Belediyesi, oluşturduğu Çocuk Dünyası Parkı ile çocukların yüzünü güldürdü.

Belediyeden çocuklara tatil hediyesi

Gaziantep'in Şahinbey Belediyesinin desteğiyle 14 bin metrekare alan üzerinde yapılan parkta, 109 oyun grubunun yanı sıra aralarında Keloğlan, Nasrettin Hoca ve Şirinler'in de bulunduğu 10 masal kahramanının heykeli konuldu.

Çocuklara yönelik ilin en büyük parkı özelliği taşıyan parkta ayrıca iki basketbol sahası yapıldı, kondisyon aletleri yerleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, AA muhabirine, çocukların oyun oynayabileceği, gençlerin enerjisini atabileceği, yetişkinlerin de zaman geçirebilecekleri bir alan oluşturmaya çalıştıklarını belirterek parkın çocuk oyun bölümünü hizmete açtıklarını söyledi.

Parktaki düzenleme çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Taşkın, "Bu parkı çocuklarımıza hediye etmek istedik. Çok şükür oyun gruplarının hemen hemen hepsi konuldu, kameriye yerleştiriliyor, basketbol sahalarımız yapılıyor." dedi.

109 oyun grubu ile masal kahramanlarının heykellerinin yer aldığı parkta çocukların çok keyifli zaman geçirdiğini dile getiren taşkın, çocuklar için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını belirtti.

- "Çocuklarımız bizim geleceğimiz"

Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, çocukların çok kıymetli olduğunu, onların mutluluğunun ailelerini de mutlu ettiğini söyledi.

Ailenin temel taşını çocukların oluşturduğunu ifade eden Taşkın, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onların fiziksel ve ruhsal olarak iyi yetişmesi, geleceğimizi teminat altına almamız anlamına geliyor. İnşallah onlar bizden çok daha kabiliyetli bir şekilde vatanımıza, milletimize ve ailelerine hizmet eden bireyler haline gelecekler. Bu inançla onlara hizmet etmeye çalışıyoruz."

Taşkın, Siirt'te genç ve çocuk sayısının fazlalığına dikkati çekerek çocukların zaman geçirebileceği alanları artıracaklarını vurguladı.

- Aileler memnun

Çocuklarıyla parka gelen Fikret Özevin, Türkiye'nin en güzel parklarından birinin artık Siirt'te olduğunu söyledi.

"Çocuklar bu parkta çok eğleniyor. Bugüne kadar hiç yapılmayan şeyler yapılmaya başlandı. Çocuklarımız bu parkta çok mutlu, aileleri olarak biz de memnunuz." diyen Özevin, parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Torunuyla parka gelen 61 yaşındaki Cudi Tobaoğlu, kentte ilk defa böyle bir çalışmaya şahit olduğunu belirtti.

Siirt Belediyesine görevlendirme yapılmasının ardından belediye hizmetlerinin kalitesinde artış olduğuna işaret eden Tobaoğlu, "Allah, belediye başkanımızdan razı olsun. Yeni yapılan belediye hizmetleri bizi memnun ediyor. Torunlarım bu parkta çok güzel zaman geçiriyor." dedi.

Çocuklarıyla parka gelen Abdulhakim Özalp da görevlendirme yapılan belediye yönetiminin halkın özlediği hizmetleri gerçekleştirdiğini söyledi.

Bisikletleriyle parka gelen çocuklar da parkta çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz