Görüş Bildir

Belediyelerin öğrenci jesti

Güneydoğu'da görevlendirme yapılan belediyeler, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) giren adaylara toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma imkanı tanıdı.

Belediyelerin öğrenci jesti

İçişleri Bakanlığınca, kanun hükmünde kararname (KHK) gereği DBP'li bazı belediyelere görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar, belediye kaynaklarının etkin kullanılması, kaynakların halka hizmet olarak yansıtılması doğrultusunda yıllardır adeta hizmete susayan bölge halkına kaliteli hizmet için yoğun çaba sarf ediyor.

DBP'li belediyelerin zaman zaman kesintiye uğrattığı ulaşım hizmeti, yapılan görevlendirmelerle kesintisiz ve artan kalite ile sürüyor.

Diyarbakır, Batman, Siirt ve Mardin'de belediyelerce alınan karar doğrultusunda, YGS dolayısıyla toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilerin ulaşımı ücretsiz sağlanıyor. Sınava girecekleri okullara gitmek için duraklara gelen üniversite adayları belediyelerin jestiyle karşılaştı. Otobüslerde, sınava giriş belgelerini gösteren tüm öğrenciler belediyelerin araçlarından ücretsiz yararlandı.

Diyarbakır

Diyarbakır'da sınava giren  Mehmet Şerif Çakar, belediyenin öğrenciler adına yaptığı bu tür hizmetlerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Çakar, uygulamadan memnun kaldığını belirterek, "Güzel bir uygulama ve diğer illerde de yapılan bir hizmet. Burada da olması halkımız için çok iyi gelişme. Belediyenin halk için çalışması gerekiyor. Bunun için ellerinden geleni yapıyorlar." dedi.

Hatice Memiş de belediyenin bu uygulamasını öğrenciler açısından çok iyi bulduğunu kaydetti.

Kardeşiyle birlikte sınava gelen Veysel Şaşkın da belediye yönetimine teşekkür ederek, "Çok güzel bir uygulama, çok beğendim. Öğrenciler bir ülkenin geleceğidir ve o geleceği güzel şekillendirmek için her türlü imkanın sağlanması gerekiyor. Bu tür çalışmaların kesinlikle devam etmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

- Mardin

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarında, sınava girecek öğrenciler ile sınav görevlilerinden ücret alınmadı.

Belediyenin ulaşımda kolaylık sağlamasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tuba Kaşlı, "Araçların ücretsiz olması güzel bir hizmet. Öğrencilerin okullara yetişmesinde kolaylık sağladı. Belediyelere teşekkür ediyoruz." dedi.

Öğrenci Aleadin Sarıboğa, belediyelerin verdiği hizmetin öğrencileri sevindirdiğini söyledi.

Öte yandan, Artuklu Belediyesi Şanlıurfa'da sınava girecek 361 öğrenciyi 9 otobüsle taşıdı.

İçişleri Bakanlığınca Batman Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket, YGS'ye girecek öğrencileri dünden bu yana ücretsiz taşıdıklarını söyledi.

Sınava giren öğrencilere başarılar dileyen Aksoy, öğrencilerin sınavlarından geri kalmamaları ve sınava zamanında yetişebilmeleri için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

Öğrenciler de belediyenin uygulamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi