Benim yerime geç!

Dülgeroğlu, "Amacımız engelli bireylere engelsiz yaşam koşulları sunmak olmalı. Bu noktada hayatımızın her alanında büyük bir hassasiyetle çaba göstermeliyiz" dedi.

Benim yerime geç!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde engelli öğrencilere yönelik "Benim Yerime Geç" etkinliği düzenlendi.

Atatürk İlkokulunda düzenlenen etkinliğe, Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mahir Sağlık, İlçe Emniyet Amiri Abdullah Çullu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya, öğrenciler ve velileri katıldı.

Kaymakam Dülgeroğlu, programı düzenleyenlere teşekkür ederek, farkındalık ve empati duygusunun bireylerde oluşabilmesinin önemine değindi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER İÇİN

Dülgeroğlu, "Amacımız engelli bireylere engelsiz yaşam koşulları sunmak olmalı. Bu noktada hayatımızın her alanında büyük bir hassasiyetle çaba göstermeliyiz." ifadelerini kullandı.

Özel eğitim öğretmeni Serkan Avlar da engelli bireylerin gündelik yaşam koşulları ile sosyal yaşam alanlarına adaptasyonlarının sağlanabilmesi için toplumu oluşturan her bireye büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtti.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılanlar, gözleri kapalı bir şekilde engelli yürüyüş parkurunda yürüme, ikili sesli iletişim esnasında dış sesi kapatan kulaklıklar takma ve tekerlekli sandalye kullanarak engelli bireylerin yaşadıklarını tecrübe ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler