Beş bin kitap dağıttı

Mardin’ in Midyat İlçe Kaymakamlığının desteği ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Koordinesinde 5 bin kitap alındı. Alınan kitapların vatandaşların okuma alışkanlığına katkı sunması amacıyla parklarda okutulacağı belirtildi.

Beş bin kitap dağıttı

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan proje ile okutulacak kitaplarla hem vatandaşlara okuma alışkanlığının aşılanacağı, hem de vatandaşlarla polisin kaynaşmasının hedeflendiği bildirildi. İlçe emniyet müdürlüğü düzenlediği farklı etkinliklerle halka iç içe olmaya devam ediyor.

OKUMA ALIŞKANLIĞI

Ayrıca polis ekipleri tarafından öğrencilere vatan, millet, devlet sevgisi anlatılıp, okul, çevrelerinde madde bağımlısı olan gençlere karşı uyarılar yapılıyor. Bu konuda emniyet mensuplarına yardımcı olmaları için öğrenciler bilgilendirilip irtibat numaraları veriliyor. Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "15 Temmuz'da ülkede yapılan hainliği ve bölücü örgütlerin birliğimizi beraberliğimizi bozmaya çalışarak vatanımızı parçalamak istedikleri anlatılıp, öğrencilerimizin en önemli görevinin okumak olduğu belirtilip, okumayan öğrencilerin kandırılmaya en müsait kişiler olduğu vurgulanıp, okullarına devam edip, üniversite bitirerek bu vatana hizmet etmeleri konuları işlenmeye devam ediyor" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz