Görüş Bildir

Bilgi evi öğrencileri

Bitlis Belediyesi Bilgi Evleri'nde kayıtlı 90 öğrenci Bitlis’in tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıtmak için gezi ve piknik programına katıldı.

Bilgi evi öğrencileri

Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından yürütülen gezi programları dahilinde, Saray Mahallesi ve TOKİ Bilgi Evleri'nde kayıtlı 90 öğrenci, rehber öğretmenleri ile birlikte belediyeye ait otobüsler vasıtasıyla başta İhlasiye Medresesi ve Etnografya Müzesi olmak üzere tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Gezi sonrası öğrenciler, Yükseliş Mahallesi mesire alanına giderek piknik yaptı.

KÜLTÜREL MEKÂNLARI GEZDİLER

Bilgi evleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, şunları söyledi: “Belediyemiz tarafından kurulan Bilgi Evleri öğrencilerimiz için özellikle yaz tatilinde iyi bir fırsat. Öğrencilerimiz, okul sonrası boş vakitlerini bilgi evlerinde geçiriyor. Burada rehber öğretmenler aracılığıyla toplam 90 öğrencimiz Bitlis’in tarihi, kültürel ve doğa güzelliklerini tanıma fırsatı buluyor. Ayrıca, bilgi evlerimizde bilgi yarışmalarımız ve çeşitli aktiviteler de düzenliyoruz. Öğrencilere eğitsel, kültürel ve sportif programlar dahilinde dopdolu bir tatil yaptırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz programlarla öğrenciler tatili her yönüyle daha güzel yaşıyorlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi