Görüş Bildir

Bilim çocukları

Diyarbakır Mehmet Sabri Güzel İlkokulu, İstanbul’da yapılan Türkiye Robot Şampiyonası’nda ‘En İyi Sunum Ödülü’ alarak bölgeye ve kente bilimsel anlamda önemli bir başarı kazandırdı. Okul Müdürü İrfan Koçyiğit,”Elde ettiğimiz başarıyı Diyarbakır halkına armağan ediyoruz” dedi.

Bilim çocukları

Bilim Kahramanları Derneği tarafından bu yıl 14’üncüsü organize edilen  robot turnuvası İstanbul’da yapıldı.Ünlü oyuncu Hakan Bilgi’nin sunduğu turnuvaya 11 ilden 36 okul katıldı. Diyarbakır’ı Yenişehir Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu  temsil etti.

11 İl’den 36 Okul Katıldı

Turnuvada ‘En İyi Sunum’ ödülünü kazanan Öğretmen Mehmet Sabri Güzel İlkokulu önemli bir başarıya imza attı.Okulun bu başarısı Diyarbakır’da sevinçle karşılandı. Okul Müdürü İrfan Koçyiğit, örnek bir ekip çalışması ortaya koyarak bu başarıya ulaştıklarını söyledi.

‘Başarının Sırrı Ekip Ruhu Oldu’

Okul Müdürü Koçyiğit, bu tür turnuvaların öğrencilerin eğitim hayatına farklılık katmasının  yanında  başarı çizgisini yukarı taşımada da  çok etkili olduğunu belirtti.Başarının ekip işi olduğuna  dikkat çeken Koçyiğit, ”Başarının sırrı ekip ruhuyla hareket etmemiz oldu.Tek başımıza bu noktaya gelmedik. Bu başarıda emeği geçen başta Yenişehir Kaymakamımız Sayın Serdar Kartal beye, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum. Bu başarıyı gösteren öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum. Bu başarıyı Diyarbakır halkına armağan ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi