Görüş Bildir

Bingöl'de çocuklar "Oyun Karavanı Projesi" ile buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan proje kapsamında yola çıkan karavan, Bingöl'e ulaştı.

Bingöl'de çocuklar

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki çocukların sağlıklı büyümeleri ve yaşlarına uygun etkinliklerle vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Oyun Karavanı Projesi" Bingöllü çocuklarla buluştu.

Aile ve Sosyal Politikalar ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Federasyonu, Çocukları Kurtarın Vakfı (Save the Children) ve Ümraniye Belediyesince yürütülen ve 8 ilde uygulanacak projenin yedinci durağı Bingöl oldu.

Bingöl Şehir Stadyumu'nda kurulan oyun karavanına çocuk ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Palyaçoların yüzlerini boyadığı çocuklar, geleneksel çuval, çizgi, ip çekme, mendil kapmaca, mendil saklamaca gibi oyunları doyasıya oynayarak eğlendiler. Ailelerin de eşlik ettiği çocuklar, şarkılar söyleyerek kendilerine verilen çeşitli hediyelerden aldı.

OYUN KARAVANI

İlk durağı Diyarbakır olan karavan, Mardin, Siirt, Van, Ağrı, Muş ve Bingöl’den sonra Tunceli'ye gidecek.

Bingöl Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Çakan, proje kapsamında Bingöl'e gelen oyun karavanı nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Çakan, şöyle konuştu:

"Çocuklarımız mahalli sokak oyunlarını ilgili kişiler eşliğinde oynayacaklar. Amacımız çocuklarımıza, yöresel sokak oyunlarımızı unutturmamaktır, hem de çocuklarımıza kültürel destek sunmak, çocuklarımıza bu yaz döneminde renkli ve keyifli zaman geçirmelerini sağlamaktır. Bu projenin uygulanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum."

Çocuklardan Sümeyra Davran, mendil kapmaca ve çuval oynadığı için çok eğlendiğini belirterek, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi