Görüş Bildir

Binlerce öğrenci stadyumda kitap okudu

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde, binlerce öğrenci şehir stadyumunda oturup, aynı anda kitap okudu.

Binlerce öğrenci stadyumda kitap okudu

Silopi Koç Ortaokulu Öğrenci Meclis Başkanı Sude Naz Onuk'un fikri üzerine ilçedeki öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için şehir stadyumunda kitap okuma şenliği düzenlendi. Silopi Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen etkinliğe ilçedeki farklı okullardan binlerce öğrenci katıldı. Etkinliğe katılan Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş öğrencilerle birlikte çimlerin üzerinde kitap okudu. Yaklaşık yarım saat boyunca kitap okuyan Kaymakam Işıktaş, öğrencilere okumak için tercih ettikleri kitapları sordu. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Işıktaş, her fırsatta kitap okumalarını tavsiye etti.

STADYUMDA KİTAP OKUMA

Kitap okumaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen öğrencilerden Rojin Şahin, "Kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Şırnak bölgesinde hep çatışmalardan bahsediliyor. Ama Silopi’de her zaman böyle şeyler olmuyor. Silopi’de de diğer şehirlerde olduğu gibi huzur içinde kitap okunabiliyor. Öğrenciler derslerinde başarılı. Her zaman kötü şeyler olacak değil. Bizde kitap okuyoruz" dedi.

Etkinliği düzenleyen Silopi Koç Ortaokulu Müdür Yardımcısı Murat Doruk ise, "Silopi’de kitap okumanın farkındalığını biraz daha artırmanın mutluluğu içindeyiz. Geniş kapsamlı olarak ilk defa böyle etkinlik yaptık. Bunun gururunu yaşıyoruz "dedi. Etkinlikte 6 bin öğrenicinin kitap okumasının hedeflendiği belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi