Bir değil 150 yazar!

"Yeni beyinler, yeni fikirler" adlı Bismil ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan kitapta, bir değil 150 öğrenci "şiir ve düşünceleriyle" makale yazdı.

Bir değil 150 yazar!

Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan ‘’Genç Beyinler Yeni Fikirler’’ adlı kitap tanıtımı Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç, Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK, okul müdürleri, öğrenciler ve halkın yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

ÖĞRENCİLER HAZIRLADI

Bismil’de eğitim gören her kademeden öğrencilerin o güzel ve masum yüreklerinden dökülen duyguların, düşüncelerin yazıya, resme dönüştüğü 15.000 eser arasından büyük bir titizlikle seçilen 150 eser Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın AK’ın takdire şayan destekleriyle kitap haline dönüştürülmüş ve okurlarla buluşmuştur.

Gençlere hep inanan ve desteklerini esirgemeyen Aydın Ak’ın katkılarıyla sadece gençlerimizin katılımıyla oluşturulan bu kitapla Bismil’ de bir ilke imza atılmıştır.

OKUMAK, DÜŞÜNMEK, YAZMAK

Kitap tanıtımında konuşan Bismil İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, ‘’ Okumak, düşünmek, yazmak ve resmetmek insanı var eden, anlamlı kılan ve geleceğe taşıyan eylemlerdir. İnsan hep düşünmüş, hayatı sorgulamış ve bunun sonucunda kendini, düşündüklerini değişik yollarla ifade etmiştir. Bu ifade bazen bir söz, bazen bir yazı, bazen bir resim, bazen de müzikle can bulmuştur, hayat olmuştur. Ben bu yolda genç ve dinamik öğrencilerimizin duygularını, heyecanlarını, düşüncelerini ve hayallerini önemsedim, dile getirebilmelerine fırsat oluşturdum. Çünkü çocuklarımıza hedef aşılarsak, özgüven verirsek her şeyi başarabilirler. Bizim gücümüz, milletimizin umudu gençlerdir. Biz gençlerimize yol açtık ve başaracaklarına inanıyoruz’’ dedi.

Halkın ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği tanıtımda eserleri yayımlanan öğrencilerin mutlulukları çekilen fotoğraflarla da ölümsüzleştirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz