Bisiklet turu düzenlendi!

Yeşilay Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, bisikletseverler "Diyarbakır" sloganıyla pedal çevirdi.

Bisiklet turu düzenlendi!

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesinin "Sağlıklı Bir Yaşam İçin Sende Söz Ver" etkinliği kapsamında bisiklet turu düzenlendi.

BİSİKLET TURU YAPILDI

Yenişehir ilçesindeki Şeyh Sait Meydanı'nda bir araya gelen kadın, erkek ve çocuklar, Anıt Park'ta Yeşilay Şubesi'nin kurduğu çadıra kadar bisiklet sürerek çadırda kayıt yaptırdı. Etkinlikte, vatandaşları spora teşvik eden Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de etkinlik esnasında yol güvenliğini sağladı.

YEŞİLAY ÖNCÜLÜĞÜNDE

Yeşilay Diyarbakır Şubesi Yahya Öger bisiklet turu etkinliğinde yaptığı konuşmada, etkinliğin 1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle yapıldığını söyledi. Ülke genelinde, bağımlılıkla mücadele noktasında Yeşilay'ın 'bisikletini al gel' kampanyası dahilinde gençleri bisiklet turuna çağırdıklarını ve Diyarbakır'da da bu etkinliğin yapıldığını ifade eden Öger, "Biz 1 Mart itibariyle Yeşilay haftasını Diyarbakır'da kutlamak amacıyla çok ciddi manada efor sarf ediyoruz. Bağımlılıklarla mücadele noktasında Yeşilay'ın 'bisikletini al gel kampanyası' dahilinde gençleri çağırdık. Biz bu olayda gençleri bağımlılıktan uzak tutmakla beraber aynı zamanda sporun önemine dikkat çekmek istiyoruz. Hantal olan bir topluluk haline gelen gençlik maalesef bir yerden bir yere giderken araç kullanmak zorunda kalıyor. Spor aynı zamanda sağlıklı yaşamın geleceğidir. Diyarbakır'da bugün bunu yapmamızın en büyük sebebi bir farkındalık oluşturmak ve var olan bir bağımlılıkla ilgili toplumun dikkatini çekmektir." dedi. Öger bisiklet turunun ardından çekiliş ile bir kişiye bisiklet hediye ettiklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz