Görüş Bildir

Bismil Belediyesinden öğrencilere ücretsiz ulaşım

Diyarbakır’ın Bismil İlçe Belediyesi, 500 öğrenciye ulaşımdan ücretsiz yararlanabilmeleri için paso dağıttı.

Bismil Belediyesinden öğrencilere ücretsiz ulaşım

2016-2017 eğitim öğretim yılında 400 öğrenciye paso dağıtan Bismil Belediyesince, 2017-2018 eğitim öğretim yılında ise 500 öğrenciye paso dağıtıldı. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Turgay Gülenç’in talimatıyla başlatılan uygulama ile ilçe merkezindeki öğrencileri okullar bölgesindeki okullara ücretsiz ulaşımı sağlanacak. Belediye tarafından taşınan minibüslerde, pasolarını gösteren ilk ve ortaöğretim öğrencilerini evden okula, okuldan da eve ücretsiz olarak taşınabilecek.

Pasolar törenle dağıtıldı

Pasoların dağıtılması için Bismil Yavuz Selim İlköğretim Okulunda tören düzenlendi. Törene, İlçe Mili Eğitim Müdürü Aydın Ak ve Belediye Meclis Üyesi Mahmut Vural katıldı. Ücretsiz ulaşım hizmetini faaliyete geçirmenin sevincini yaşadıklarını anlatan Meclis Üyesi Mahmut Vural, "Okullar bölgesinde birçok okulumuz var. Köylerden, kırsallardan gelen öğrencilerimizi taşımalı eğitim kapsamında buraya getiriyoruz. Ancak merkezde oturan öğrencilerimizi ise taşımalı eğitim kapsamına alamıyorduk. Öğrencilerimiz kendi imkânlarıyla merkezden buraya geliyorlardı. Bugünden sonra öğrencilerimiz de okullarına ücretsiz taşınmak için onlara birer paso kartı verdik" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak ise, köylerden ilçe merkezine gelen öğrencilerin taşımalı eğitim kapsamında ulaşım hizmetinden faydalandığını hatırlatarak, ilçe merkezinde evlerinden uzak okullarda eğitim gören çocukların da kendi imkanlarıyla çoğu zaman yürüyerek okula gittiğini söyledi. Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkanı Gülenç’e bu sıkıntıyı ifade ettiklerini dile getiren Ak, "Öğrenciler tehlike arz edecek köprü ve kavşaklardan yaya olarak geçerek okula gidiyorlardı. Bismil Kaymakam ve Belediye Başkanı Sayın Gülenç bize destek oldu. Bu kapsamda öğrencilere paso verdik. Belediyeye bu hizmetinden dolayı teşekkür ediyor, bu hizmetin öğrencilere hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

Öğrenciler ve velilerden teşekkür

Öğrenci ve velileri, Bismil Belediye Başkanı Turgay Gülenç’e, eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür edip, sunulan hizmeti ise takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi