Böbrek hastası öğrenci evinde sınava girdi

Muş'ta Açıköğretim Lisesi'nde okuyan böbrek hastası öğrenci, Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen 2 öğretmen gözetiminde evinde sınava girdi.

Böbrek hastası öğrenci evinde sınava girdi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, böbrek yetmezliği bulunan 13 yaşındaki Harun Asatekin'in Açıköğretim Lisesi 1. dönem sonu sınavına, Kültür Mahallesi'ndeki evinde girmesini sağladı. Öğretmenler İbrahim Celayir ve Arzu Yalçın gözetiminde sınava giren Harun Asatekin'i sınav esnasında, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı ziyaret etti.

Tatlı, Harun Asatekin'in hastalığı nedeniyle örgün eğitime devam edemediğini, bu nedenle evinde sınava tabi tutulduğunu söyledi.

EVDE SINAVA GİRDİ

Öğretmenler nezaretinde öğrencinin soru kitapçığının evine getirildiğini anlatan Tatlı, ''Çocuğumuz soruları çözüyor. Öncelikle çocuğumuzun bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyoruz. Milli eğitim camiası olarak çocuğumuzun eğitimiyle ilgili her türlü gayreti gösteriyoruz. Çocuğumuzu sağlığı el vermediği için örgün eğitime alamıyoruz. Bu nedenle açıköğretimden lise eğitimine devam ediyor'' dedi.

Asatekin'in lise birinci sınıfa geçmesinden dolayı, bu yıl ilk defa böyle bir sınav uygulaması yaptıklarını belirten Tatlı, kentte ilk defa bir evde sınav gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Harun Asatekin ise doğuştan böbrek hastalığı bulunduğunu, zaman zaman Ankara'ya giderek tedavi olduğunu belirtti.

Hastalığın tüm zorluklarına rağmen mücadele ettiğini bildiren Asatekin, ''Okumayı çok seviyorum. Evimde yaptırılan bu sınav, benim için büyük önem taşıyor. Sorular beklediğimden daha zor. Ancak yine de iyi not alacağıma inanıyorum'' diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz