Boğaziçi Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı...

Boğaziçi Üniversitesi'nin 148'inci Mezuniyet Töreni bu akşam Uçaksavar Spor Tesisleri'nde yapıldı. Mezun olan 2 bin 201 öğrenci keplerini havaya fırlatarak mezuniyet heyecanı yaşadı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı...

Törende, tribünleri dolduran velilerin önünden geçen mezunlar ellerinde dikkat çekici pankartlar taşıdı.

“The Best Koalisyon Ever, “Müminler Ancak Kardeştir, “Diyalojik Meclis, Diyalojik Türkiye, “İftara Kaç Dakika Kaldı, “15 günde İngilizce konuşturuyoruz yazılı pankartlar taşıyan mezunlar, daha sonra sahadaki yerlerini aldı.

Program İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başladı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Boğaziçi Üniversitesi'nde okumanın size getirdiği ve getireceği ayrıcalıklar, aynı zamanda omuzlarınıza farklı sorumluluklar da yüklüyor. Bugün ülkemizde ve dünyada milyonlarca insanın refahını, özgürlüğünü ve mutluluğunu ilgilendiren meseleler giderek çok katmanlı bir hal almıştır. Her birinizin sorumluluk alması gerekmektedir. Demokratik değerlere, farklılıklara sahip çıkan, çoğunluğu kucaklayan yapısıyla bu okul umuyoruz ki her birinizin çok yönlü ve derin düşünebilen bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmuş olsun. Eminim ki, payınıza düşen sorumlulukların sahibi olarak, nereye giderseniz gidin, burada öğrendiğiniz bilgileri, değerleri yanınızda götüreceksiniz dedi.

Barbarosoğlu'nun konuşmasının ardından, bilim insanı ve girişimci Kenan Şahin'e fahri doktora unvanı verildi.

SOMA'DAN, ÖZGECAN'A KADAR...

Ardından, akademik başarılarının yanı sıra yıl içindeki çeşitli faaliyetlerde başarılı olan mezunlara ödülleri takdim edildi.

Mezunlar adına konuşan Musa Tecirli, “Yapacağımız iş her ne olursa olsun, başarıya ulaşacağımızı ve fark yaratacağımızı biliyorum. Fakat iş hayatında fark yaratmaya çalışırken şunları asla unutmayacağız Verimlilik, sürdürülebilirlik, güvenlik ve etik. Türkiye'de güvenlik ve etik unsurlarının iş hayatında ne kadar hayati, ne yazık ki bir o kadar eksik olduğunu son dönemde acı bir şekilde tecrübe ettik. Bu vesileyle, Soma ve Ermenek'te kaybettiğimiz 319 canı rahmetle anıyoruz. Kaybettiğimiz canlara değinmişken, Özgecan Aslan'dan bahsetmemek olmazdı. Maalesef sizlere bu satırları hazırlarken, Cansu Kaya da erkek şiddetinin bu sene içindeki 143 mağdurundan biri oldu. Yaşanan bu olayları hiçbir zaman unutmayacağız ve tekrarlanmaması için mücadele edeceğiz dedi.

TÖRENE BEBEĞİYLE GELDİ

Sosyoloji Bölümü mezunu Zehranur Daci Atlamaz, kucağındaki Emre Tonyokuk Bumin adlı bebeğiyle ilgi çekti. Atlamaz, “Hamileyken son dönemimi okudum. Erken bitireyim diye fazla ders aldım. Düşük riski oluştu. Mezuniyetim geçen yıldı aslında ama o sırada doğum yapmıştım. Başladığım arkadaşlarımdan 1 yıl önde gidiyordum. Bebek dolayısıyla 1 yıl ara verince, yine başladığım arkadaşlarımla mezun olmuş oldum şeklinde konuştu.

Tören, 2 bin 201 mezunun keplerini havaya fırlatmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA