Boykot kararı meşru zemin

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca okul boykot kararlarının meşru bir zemin olduğunu belirtti. Yeni eğitim döneminin pek çok sıkıntının yanı sıra anadilde eğitim hakkından yoksun başladığı için boykot kararı aldıklarını söyleyen Karaca taleplerini, kamuoyu yaratma ve siyasal boyuta çekme çabası olarak değerlendirdi.

Boykot kararı meşru zemin

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca okul boykot kararlarının meşru bir zemin olduğunu belirtti.  Yeni eğitim döneminin pek çok sıkıntının yanı sıra anadilde eğitim hakkından yoksun başladığı için boykot kararı aldıklarını söyleyen Karaca taleplerini, kamuoyu yaratma ve siyasal boyuta çekme çabası olarak değerlendirdi.

BOYKOTU SAVUNDU

“Eğitim dönemi yine pek çok sorunla başladı. Yeterli okul, öğretmen ve donanım yok. Ayrıca ana dilde eğitim hakkı olmaksızın başlıyor. Eğitim Sen olarak bu sıkıntılarla ilgili açıklamalar, toplantılar ve eylemler yapıyoruz. Boykot kararı bu minvalde değerlendirilebilir. Meşru bir zemin ve demokratik etkinliklerle kamuoyu yaratmaya yönelik bir girişim. Meselenin siyasal alanlarda çözümü için eylemlerimiz devam edecektir. Bütün demokratik ve meşru etkinliklerimizle kamuoyu yaratmaya çalışıyoruz. Artık ana dilde eğitim sorun olmaktan çıkarılmalıdır.”

Kamuran Karaca, boykot çağrılarına katılımın düşük olmasıyla ilgili soruya yanıt vermek istemedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz