Görüş Bildir

Bravo Bağlar Kiptaş Lisesi!

Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonasında, Diyarbakır Bağlar Kiptaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Bravo Bağlar Kiptaş Lisesi!

Muğla'da yapılan Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası, sona erdi. Şampiyonada tüm rakiplerini geride bırakan Diyarbakır Bağlar Kiptaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.

Marmaris Belediyesi Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya, 23 ilden 32 takım ve 594 sporcu katıldı.  Şampiyonanın geleneksel düzenlemeli kategorisinde, birinciliği Denizli Cumhuriyet Anadolu Lisesi, ikinciliği Artvin Ayhan Şahenk Mesleki ve Anadolu Lisesi, üçüncülüğü Özel Bahçeşehir Anadolu Lisesi takımları elde etti.

GELENEKSELDE DİYARBAKIR

Geleneksel düzenlemesiz kategorisinde ise Diyarbakır Bağlar Kiptaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Gaziantep İl Genel Meclisi Anadolu Lisesi ikinci, İzmir Nevvar Salih İşgören Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, şampiyonaya ilişkin "2017- 2018 eğitim ve öğretim yılında okul sporları faaliyet programında yer alan 'Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'na katılan ve destek veren herkese teşekkür ederim. Eşsiz ülkemizin farklı şehirlerindeki kültürel oyunları bizlere tanıtan gençlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

Konuşma sonrası Kaymakam Yüksel ile il ve ilçe protokolü üyeleri, dereceye giren folklor ekiplerine madalyalarını verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi