Görüş Bildir

Burs desteği!

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, LGS'de başarılı olan ve imam hatip tercihinde bulunan öğrencilere burs verecek.

Burs desteği!

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi, bu yıl ilk kez yapılan Liselere Giriş Sınavı'nda (LGS) başarılı olan ve imam hatip tercihinde bulunan öğrencilere burs verecek.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından bazı sivil toplum kuruluşları (STK) gençlere destek olmak üzere bir araya geldi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı ve İnsan ve Medeniyet Hareketi arasında imzalanan protokol ile 2018 LGS'de yüzde 10'luk dilime giren, imam hatip tercihinde bulunan ve yerleşen öğrencilere burs verilecek.

İmam hatip öğrencilerine burs desteği

200 TL burs katkısında bulunulan öğrencilere bunun yanı sıra çeşitli sosyal ve kültürel destekler de sağlanacak. Öğrencilere, başarı şartını yerine getirmeleri durumunda verilecek burs 4 yıl boyunca devam edecek.

Başvuru koşulları arasında ilk iki maddeyi yerine getirenler, yerleştirme işlemleri tamamlanıp kesin kayıt olduktan sonra burs başvurularını yapabilecek.

Okul kaydının ardından öğrenciler, LGS Sınav Sonuç Belgesi ve öğrenci belgesini ibraz edecekler.

Başvurular 1-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Burs başvuruları ve ilgili işlemler, "www.imamhatipbursu.com" adresinden takip edilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi