Cizre'de bilim fuarı

Cizre Merkez Anadolu Lisesinde düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı'nda, öğrencilerin hazırladığı 45 proje sergilendi.

Cizre'de bilim fuarı

Cizre Merkez Anadolu Lisesinde düzenlenen bilim fuarında, öğrencilerin hazırladığı 45 proje sergilendi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile emniyet mensuplarınca gerçekleştirilen "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci" operasyonunun ardından, huzur ve güvenliğin sağlandığı ilçedeki Cizre Merkez Anadolu Lisesinde TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlendi.

Fuarın açılışında konuşan Okul Müdürü Ömer Zeren, bu yıl ikincisini düzenlenen fuar için, danışman öğretmenlerin rehberliğinde öğrencilerin özverili çalışmaları neticesinde 45 proje hazırlandığını belirtti. Zeren, "Öğrencilerin yeni bir değişim getireceğine inandığımız için bu bilim fuarını gerçekleştirdik. Özellikle Cizre Merkez Anadolu Lisesinde bilim fuarlarını geleneksel hale getirip bölgemize yararlı bir okul olmayı düşünüyoruz." dedi.

45 PROJE SERGİLENDİ

Projenin yürütücüsü öğretmen Aslı Erdem de etkinliğin, 80 gün süren sokağa çıkma yasağının ardından gerçekleştirildiğine dikkati çekti. Erdem, "Öğrencilerimizin yaşanan olayların etkisinden uzaklaşması için fuarı çok önemsedik. Fuarı zor koşullarda gerçekleştirdik. Bu şenlik de bizler için hayatın normale dönüşünü hızlandırıyor. Kısıtlı imkanlara rağmen ancak bu şekilde gerçekleştirebildik ama önümüzdeki yıllarda daha iyisini gerçekleştiririz." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ahmet Adanur ve açılışa katılan davetliler, stantları gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz