Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum Projesi

Batman'da okul öncesi eğitim çağındaki çocukların okula kazandırılması için "Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum Projesi" başlatıldı.

Çocuğumu Seviyorum, Anaokuluna Gönderiyorum Projesi

Vali Ahmet Deniz, Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda projenin tanıtımı için düzenlenen toplantıdaki konuşmasında, ülkenin kalkınması ve gelişmesinin ancak eğitimdeki başarıyla mümkün olabileceğini belirtti.

İnsanları eğiten, beşeri sermayesini güçlendiren ülkelerin kısa sürede kalkındığını işaret eden Deniz, "Onun için eğitimin iyi insanlar tarafından planlanması gerekiyor. Hepimiz gördük ki başka bir amaçla eğitim vermeye başlanırsa 30-40 yıllık süreç sonunda zeki çocukların beyinleri yıkanarak kendi ülkesinin vatandaşını öldüren insanlar haline geldiğini görebiliyoruz." dedi.

ANAOKULU KAMPANYASI

15 Temmuz darbe girişimine dikkati çeken Deniz, "Allah göstermesin, başarılı olsalardı şu anda tepemizde yabancı uçaklar uçacak, ne eğitim ne de sağlık kalacaktı." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, dezavantajlı çocukların da eşit şartlarda okula başlaması için hazırlanan projenin büyük önem taşıdığını söyledi. Eğitim sisteminde önemli değişimler yaşandığını ifade eden Gençoğlu, şunları kaydetti:

"Buna tek başına değişim demek yeterli değil. Müfredat çalışmalarımız ciddi manada dünya ülkelerinin kategorisinde, milli ve manevi değerlerimizin eğitim sistemin içerisine dahil edilmesi çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmaların önemli bir ölçüde sonuna doğru yaklaştık."

Kaynak: Diyarbakır Söz