Çocuklar, Sur'da Çanakkale Marşı okudu

İçişleri Bakanlığı ile Diyarbakır Kültür ve Turizm Derneği (Diktum-Der) tarafından hayata geçirilen proje kapsamında Sur mağduru çocuklar için etkinlik düzenlendi. Etkinlikte mini bir konser veren çocuklar, sokakta hep bir ağızdan Çanakkale Marşı'nı okudu.

Çocuklar, Sur'da Çanakkale Marşı okudu

‘Diyarbakır Kültür ve Sanat ve Müzik Evi’ projesi kapsamında Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan dolayı mağdur olan Surlu çocuklar Sur ilçesinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencileri bu proje kapsamında dernekte düzenlenen mini bir konserle yaşanan olumsuz olayları üzerilerinden atmaya çalıştı. Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde dernek üyeleri ile birlikte halaylar çekip, türküler söyleyen çocuklar doyasıya eğlenirken, öğretmenleri de çocuklara eşlik etti.

‘ÖLÜRÜM TÜRKİYEM VE ÇANAKKALE MARŞI’

Proje kapsamında sosyal aktivitelere katılan ve müziğe yatkın olan Surlu mağduru çocuklardan ‘Sur Korosu’ oluşturulacak. Müzik öğretmeni Meltem Macit’in söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken çocuklar, teröre inat Çanakkale Marşı'nı söyledi.

ÇOCUKLARDAN ÇANAKKALE VURGUSU

Projeye katılan Ziya Gaölkalp Ortaokulu öğrencilerinden İleyda Güzelses, “Çanakkale Marşı bizim milli bir marşımızdır. Şehitlerimiz için söylüyoruz. Çanakkale Marşı bana Türkiye halklarını, Türk halkını ve şehitlerimizi anlatıyor.” diye duygularını şöyle dile getirdi. Bir diğer öğrenci Nazlıcan Erdem ise “Diyarbakırımızın tarihini ve kültürünü burada öğrendik. Surumuzun tarihini öğrendik. Çanakkale benim için çok şey anlatıyor. Atalarımız orada Türkiye için savaştılar. Orası Türkiyemizin bir vatanıdır." dedi.

Projeyi hayata geçiren Diktum-Der Başkanı Kenan Aksu ise “Diyarbakır Kültür Evimiz, Diyarbakır’ın kenttin kültürünü ve müziğini öğretiyoruz. Bir kapsamda bu projeyi hayata geçirdik. İngilizce, Türkçe, tiyatro ve müzik dersleri verilmesiyle ilgili projeler başlattık. Çocuklarımızı buraya getirmemizde ki amaç çocukları kültür ve sanata alıştımak."

Kaynak: Diyarbakır Söz