Çocukların mutlu günü!

Diyarbakır’da bir lisenin Yaz Kur’an-ı Kerim kursu öğrencilerine At ile Terapi Merkezi etkinliği düzenlemesi çocuklara mutlu dakikalar yaşattı.

Çocukların mutlu günü!

Diyarbakır’da Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Yaz Kur’an-ı Kerim kursu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi. Diyarbakır Hipodromunda bulunan piknik alanı ile At ile Terapi Merkezini gezen çocuklar mutlu anlar yaşadı.

KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİ

Yunus Emre Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İbrahim Hayrullah Erdem, etkinliğin yaşları küçük ilkokul öğrencilerine yönelik olduğunu belirterek, çocukların bu çağının önemli bir manevi eğitim ihtiyacı gerektirdiğinin altını çizdi.

Çocukları bir çiçek gibi yetiştirmek için Kaymakamlık ve Müftülük onayıyla okul bünyesinde kurs açtıklarını belirten Erdem, “Bizim okulumuzda Kur’an, Arapça, YGS ve LYS gibi bir çok alanla beraber yaz kurslarımızda da eğitim veriyoruz. Daha onlarca etkinlik, ders ve faaliyetlerimiz  mevcuttur. İstedik ki çocukları yazın hem eğitelim hem de eğlendirelim. İstedik ki çocuklarımız topluma faydalı, maneviyatı tam nesil olsun. ” dedi.

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANDI

Kendini atların yanında çok iyi hissettiğini dile getiren Muhammed Yusuf Sayın, atlara binmeyi herkese tavsiye ederek, bunun çok güzel bir duygu olduğunu ifade etti.

Ata binmenin heyecanını yaşayan Elif Baskın da duygularını paylaşarak, “İlk defa At Terapi merkezine geldim, çok heyecanlı ve mutluyum. Atların sağlık yönünden insanlara faydaları vardır. Bu duyguları herkese yaşamayı tavsiye ediyorum. Hayırlısıyla bir daha tekrar gelmek istiyorum. Hayvanları çok seviyorum. İnsanlara neşe veriyor.” dedi.

ATA BİNMENİN KEYFİ YAŞANDI

Atların bulunduğu merkezi çok beğendiğini belirten Mustafa Hamza Erdem, etkinliği çok sevdiğini belirterek yapanlara teşekkür etti.

Pakize Betül Erdem ise “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Ata bineceğim. İlk defa binmiyorum. En sevdiğim at ‘Badem’ dir. Ona bineceğim. Badem ve karamele binmeyi düşünüyorum. Tüm arkadaşlarıma tavsiye ediyorum. Ata binmek güzeldir, herkes binsin.” diyerek duygularını paylaştı.

Bu tür etkinlikleri olumlu bulduğunu ifade eden öğrenci velilerinden Kadriye Çetin,  “Bu tür etkinlikler çocukları sevindirir, mutlu eder. Elbette faydaları olacak çocuklar üzerinden. Her zaman bu tür etkinlikler yapılmalıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Azize Erdem ise “Çocukları ruhi açıdan şarz ediyor bu tür aktiviteler. Hayvanları sevmeleri ve özgüvenlerinin gelişmesi açısından olumlu bir gelişmedir.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz