Çocuklara sevgi eli

Diyarbakır'a gelen Milli Birlik ve Kardeşlik Platformu mensupları, Sur ilçesinde terör mağduru öğrencilere kırtasiye ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan hikaye kitapları hediye etti.

Çocuklara sevgi eli

Trabzon'dan Diyarbakır'a gelen Milli Birlik ve Kardeşlik Platformu mensupları tarafından, Sur ilçesinde terör mağduru öğrencilere çeşitli yardımlarda bulunuldu.

Trabzon'un Çaykara ilçesinde belediyenin düzenlediği "Güneydoğu Öğrencilerine Sevgi Eli Projesi" kapsamında, Diyarbakır'a gelen Milli Birlik ve Kardeşlik Platformu üyeleri, Sur ilçesinde çeşitli okullarda eğitim gören terör mağduru öğrencilere kırtasiye, temizlik ürünleri ve Çanakkale Savaşı'nı anlatan hikaye kitapları hediye etti.

Platform Başkanı Ali Zeyrek, yaptığı açıklamada, geliş amaçlarının beraberliği, birliği benimsemek ve devletin burada her daim olduğunu göstermek olduğunu söyledi.

Hep beraber kardeş olduklarını ispatlamak için kentte bulunduklarını belirten Zeyrek, "Bizim için en önemli duygu ve eser kardeşliktir. Biz bu kardeşliği nasıl yıllar boyunca yaşattıysak bundan sonra da her daim yüzyıllar boyunca yaşatmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

SEVGİ SELİ OLUŞTURULDU

Bölgede yaklaşık 50 bin öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını aktaran Zeybek, Sur ilçesinden Trabzon Uzungöl'de 100 öğrenciyi ağırlayacaklarını bildirdi.

Trabzon'dan Diyarbakır'a kardeşlik elini uzattıklarını dile getiren Zeyrek, şunları kaydetti:

"Öğrenciler ile buluşmamız hayatta yaşanacak en güzel bir duygudur çünkü biz Trabzon'da çok rahat yaşıyoruz ama burada öğrencilerimizin çok zor şartlarda eğitim aldıklarını gördük. Terör mağduru çocuklarla beraber olmak bizi mutlu etti. Her daim bu duyguyu yaşayacağız. Çanakkale bizim kardeşlik simgemizdir. Çanakkale ruhunu Güneydoğu'da yaşatmak ve öğrencilerimizin tekrar bu ruhu yaşamaları için Çanakkale ruhunu anlatan hikaye kitaplarını hediye ederek buna vurgu yaptık."

Kaynak: Diyarbakır Söz