Görüş Bildir

Çocukların dişleri çürük

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Bağlar Belediyesi Ana Çocuk Sağlık Merkezi'ndeki uzman doktorlar Yenişehir Belediyesi'ne bağlı Eğitim Destek Evlerindeki öğrencilere "Ağız-Diş Sağlığı" konusunda eğitim seminerleri verdi.

Çocukların dişleri çürük

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI

Yenişehir Belediyesi İplik Mahallesi Eğitim Destek Evi'nde startı verilen seminerlerin yaygınlaşarak Yenişehir ilçesindeki tüm kenar mahallelerde verileceği vurgulandı. İplik Mahallesi'ndeki seminerde diş doktoru Tahir Tekeş 11-14 yaş grubundaki çocuklara, sağlıklı dişlere sahip olmayan bireylerin psikolojik olarak toplumdan uzaklaştığını ifade ederek, "Biz toplum içinde konuşmaya, insanlarla iletişim kurmaya utanırız, sıkılırız, çekiniriz ve kendimizi toplumdan alıkoyarız. Dişlerimizi korumanın en etkili yolu düzenli olarak günde en az iki kez, sabah kahvaltısı ve gece yatmadan önce fırçalamaktır. Diş fırçanız size özel bir araçtır, diş fırçası ortak kullanılmamalıdır" dedi.

DESTEK EVLERİNDE

İplik ve Benusen Eğitim Destek evlerinde gerçekleştirilen eğitim seminerlerine, Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, Ana Çocuk Sağlık Merkezi çalışanları ve Eğitim Destek Evlerindeki öğretmenler ile çok sayıda öğrenci katılırken, katılımcı öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Seminer sonrası bir açıklama yapan Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Güler Menteş Turhallı, kenar mahallelerde yaşayan kesimlerin çocuklarını diş sağlığı konusunda eğitmek ve onları sağlık konularında bilgilendirmek amacıyla çalışmayı başlattıklarını kaydederek, "Eğitim destek evlerimizde okuyan çocuklardan başlamak üzere kenar mahallelerde yaşayan çocukları sağlık konularında bilgilendirmek amacıyla böyle bir çalışmayı başlattık. Bugün ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim veriyoruz. Bir başka gün başka konuda eğitim vereceğiz" dedi.

UZMAN DOKTORLAR

Sağlık konularında uzman doktorlar nezdinde bilgilendirme çalışmalarının süreceğinin mesajını da veren Turhallı, kenar mahallelerde yaşayan kesimin sağlık alanında ciddi sorunlar yaşadığını, söz konusu yaşanan sorunları en aza indirgemek için belediye olarak sağlık seminerlerini artıracaklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi