Görüş Bildir

Çocukların yeri ev ve ailesidir

Vali Toprak, anne babalara da seslenerek "Çocuğuna sahip çık, imkansızlıktan bunu yapıyorsan gel bana ben sana her türlü katkıyı vermeye hazırım. Yeter ki çocuğunu refüjden çek ve yarın öbür gün gözünden yaş akmasın, üzülme." çağrısında bulundu.

Çocukların yeri ev ve ailesidir

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Çocuk Hakları İl Komitesi'nden 10 çocuk ve Diyarbakır Risk Altındaki Çocuklara Yönelik İl Yürütme Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti.

                

RİSKLİ ÇOCUKLAR

Ziyarete Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş, Çocuk Hakları İl Komitesi'nden 10 çocuk ve Diyarbakır Risk Altındaki Çocuklara Yönelik İl Yürütme Kurulu üyeleri İl Sağlık Müdürlüğü Ruhsal Şube Müdürü Onur Börtüçene, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü İsmail Güneş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nermin Kurt katıldı. Vali Toprak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Öncelikle sizler hayırlı ve güzel işler yapıyorsunuz. Yetişkinlerin yapması gereken işlere bu genç yaşta katkı sağlıyorsunuz, dolayısıyla hepinizi tebrik ediyorum" dedi.

EĞİTİMİ VE YAŞAMI

Vali Toprak, çocuk işçiliği ile mücadeleyi önemsediklerini ifade ederek, "Vatandaşlarımızı yaşadığımız toplumda bilinçlendirme, uyarma ve ikaz etme görevimizi yapacağız. Sizin bu alanda yapmış olduğunuz etkinliklerin güzelliklere vesile olduğunu biliyorum. Ama bunun somut gelişmelerini de artık almamız gerekiyor. Herkes refüjlerde çocuklar var ve bu çocuklara bakan yok mu diyor. O çocukların orada bulunması doğru değil. Bu çocukların anne ve babalarını kim sesleniyor ve takip ediyor? Anne ve babalar öncelikle çocuklarını oradan almak durumundalar. Eğer ki buna seyirci kalan anne ve babalar varsa onların da eğitilmesi gerekiyor.

ANNE VE BABALAR

Onların da duyarlılıklarının arttırılması ve bilgilendirilmesi gerekiyor. Ama bu işi çözecek olan devletimizin kurumlarının gayreti yanında ailelerin ve çevrenin duyarlı olmasıdır. Biz diyoruz ki ihtiyacı olan varsa, sıkıntıdan bunlar oluşuyorsa devletimizin kurumları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfımız ve bu konudaki hayırsever vatandaşlarımız her türlü katkıyı veriyor ve vermeye de hazırdır. Mutlaka bu bilinci oluşturmamız lazım. Sizin bu faaliyetleriniz bu konuda bilinç uyandırıyor ama yetmiyor. Çünkü insanlar yine de çocuklarına sahip çıkmamakta direniyorlar. Tabii ki çocuklarını seviyorlar ama çocuklarının üç beş kuruş getirdiği sokakta kalmalarına seyirci kalıyorlar" diye konuştu.

ÇOCUĞUN YERİ EVİDİR

"Çocuklarımızın yeri evdir, okuldur ve aile değerleri ile bütünleşmektir" diyen Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz çocukların ceza verilerek ıslah olacağını düşünmüyoruz fakat anne ve baba o sorumluluklarını yerine getirmiyorsa ve çocuklarını istismar ederek geçinmek istiyorsa buna da fırsat vermiyoruz ve vermeyeceğiz. Bunun da her türlü ikazlarını yaptıktan sonra kanun ve mevzuat ne diyorsa onun gereklerini görevli kuruluşlar işletiyorlar. Çocukları ve gençleri memnun etmek adına verdikleri üç beş kuruş yüzünden o çocukları refüjlere mecbur ettiklerini bilmeleri gerekiyor. Ailelere destek olmak ve toplum adına çalışmak dahil onlara sosyal yardım noktasında katkı sağlamak adına bu katkıları hep birlikte vermeye devam edeceğiz."

Vali Toprak refüjlerde bir şeyler satan çocuklardan kesinlikle bir şey alınmamasını isteyerek, "Kesinlikle refüjlerdeki çocuklardan hiçbir şey satın almamalıyız. Çünkü yaparsak çocukların sokakta yaşamaya devam etmesini sağlamış olacağız. Aileler de sorumluluklarını yerine getiremediklerinden dolayı bunlar uzayıp gider. Biz bu konuda bu önemli günleri bir vesile kılıyoruz" dedi.

SOSYAL DESTEĞİN VERİLMESİ

Vali Toprak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ndeki toplum merkezleri, ÇATOM, Çocuk ve Gençlik Merkezleri, Kadın ve Çocuk Merkezleri'nin kadınlara, gençlere, çocuklara, ailelere yönelik her türlü aydınlatma ve bu konuda güvenlik, sağlık, sosyal yardım sağladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ve Çocuk Hakları İl Komitesi adına söz alan Ayşe Engin, çocuklar için yaptıkları çalışmalara verdiği desteklerden dolayı Vali Toprak'a teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi