Çüngüş'e Okul!

Çüngüş ilçesinde, hayırsever iş adamı Mevlüt Adıgüzel tarafından 12 derslikli lise ile 96 öğrenci kapasiteli yurt binası yaptırılacak.

Çüngüş'e Okul!

İşadamı Mevlit Adıgüzel'in yaptıracağı 12 derslik Anadolu lisesi ile 96 kişi kapasiteli yurdun protokolünü Vali Hüseyin Aksoy ile Adıgüzel birlikte imzaladı.

Valilik binasında düzenlenen protokol imza törenine, Vali Hüseyin Aksoy'un yanı sıra Çüngüş Kaymakamı Alper çiftçi ile hayırsever işadamı Mevlit Adıgüzel katıldı. Vali Hüseyin Aksoy, Çüngüş ilçesinde yapılacak olan Anadolu Lisesi'nin 12 derslik olduğunu belirterek, 96 öğrencinin kalabileceği bir yurdun da olduğunu belirtti. Eğitimin en önemli konuların başında geldiğini belirten Vali Aksoy, şöyle dedi:

ÇÜNGÜŞ'E OKUL VE YURT

"Eğitimdeki bir eksikliğimiz önümüzdeki yıllarda maliyetleri çok yüksek olarak karşımıza çıkabilecek, bu anlamda eksikliklerin giderilebilmesi bakımından Milli Eğitim Bakanlığımızın ayırdığı ödeneklerle, Diyarbakır genelinde önemli yatırımlar ve okullar gerçekleştiriyoruz. Ancak, Milli Eğitim de hayırseverlerimizin katkısı da oldukça önemli, onların yapmış oldukları yatırımlarda eğitimde okul ihtiyacımızın giderilmesinde bizlere önemli bir katkı sunmaktadır. Kendisi aslen Çüngüşlü olan Mevlit Adıgüzel bize bir okul yapmayı ve okulla birlikte yurt yapmayı taaddüt etti. Protokolü burada gerçekleştiriyor olmaktan büyük bir memnuniyet duyduk."

ÖRNEK TEŞKİL ETMESİ

Mevlit Adıgüzel'in daha önce yine Diyarbakır'da bir okul daha açtığını belirten Vali Aksoy, "Meslek Yüksek Okulunu tamamlayarak Dicle Üniversitesi'ne bağışlayan bir hayırsever. Bu Diyarbakır'a yapacağı ikinci okul ve yurt binası olacak. Özellikle doğduğu, büyüdüğü Çüngüş'ü unutmadan burada yeniden eğitime katkı sunma adına birikimlerini bölgesine, ilçesine taşıyan hayırseverimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İstanbul'da Eğitim Kurumları olan ve Diyarbakır'a ikinci okul ve yurt binası yaptırmak isteyen hayır sever İş adamı Mevlit Adıgüzel ise, 18 yaşına kadar Çüngüş ilçesinde kaldığını ifade ederek, "Oranın suyunu içtim, havasını teneffüs ettim, şimdi elimizde Allaha şükür bir takım imkanlarımız var. Onları kullanmak istiyorum. Köyden gelen çocukların ev tutma gibi imkanları yok. Onlar ancak yatılı olursa rahat okuyabilirler. Bende belli bir yaşa gelmişim, bundan sonra beklediğim çok bir şey yok. İnşallah bu okulu da bitireceğiz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz