Görüş Bildir

Darüşşafaka yeni öğrencilerini bekliyor

Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın, babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz öğrenciler için her yıl düzenlediği giriş sınavı, 26 Mayıs'ta yapılacak. Sınav, Türkiye'nin 24 ilinde düzenlenecek.

Darüşşafaka yeni öğrencilerini bekliyor

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara ücretsiz ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 26 Mayıs'ta gerçekleştireceği 2019 yılı sınavında başarılı olan 120 öğrenciye sekiz yıl boyunca tam burslu ve yatılı ücretsiz kolej eğitimi alma imkânı sağlayacak. ‘Eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuyla 1863’ten bu yana faaliyetlerine devam eden Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka Cemiyeti'nin her yıl düzenlediği sınava katılmak isteyen adaylar başvuru evraklarını 20 Mayıs'a kadar Darüşşafaka Ortaokulu’na elden ya da posta yoluyla ulaştırabilecek.

SINAV MERKEZLERİNE ULAŞIM MASRAFLARI DARÜŞŞAFAKA’DAN

Sınav, 26 Mayıs saat 10.00'da; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van'da yapılacak. Türkiye'nin her ilinden başvuruların kabul edileceği sınava, söz konusu 24 il dışından katılacak öğrencilerin ve velilerinin en yakın sınav merkezine ulaşım masrafları da Darüşşafaka tarafından karşılanacak. Sınavda başarılı olan öğrenciler, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünün ardından, ortaokuldan üniversiteye kadar yabancı dil ağırlıklı, 21’inci yüzyıl becerilerini elde edebilecekleri kaliteli bir eğitim alma fırsatı yakalayacak.

‘ÖĞRENCİLERİMİZE FIRSAT EŞİTLİĞİ PENCERESİNİ AÇMAYI PLANLIYORUZ’

Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı M. Tayfun Öktem, 156 yıl önce beş Osmanlı gencinin girişimiyle kurulan cemiyetin, yetenekli, annesi veya babası olmayan öğrencilere ‘eğitimde fırsat eşitliği’ misyonuna yönelik olarak üstün eğitim veren, milletin destekleriyle bugüne gelen Türkiye'nin köklü eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi. Bu yıl gerçekleştirilecek sınava başvuruların devam ettiğini belirten Öktem şöyle konuştu:

"Her sene yaklaşık 120 öğrenci alıyoruz. Türkiye'de bizim alım şartlarımıza uyan 4’üncü sınıfta olan, anne veya babasını kaybetmiş, ekonomik durumu kötü yaklaşık 10 bin tane alınabilir adayımız var. Geçen sene yaklaşık 1300 öğrenci sınava katıldı. Hedefimiz mümkün olduğunca fazla öğrenciye ulaşarak, ihtiyaç sahibi tüm çocuklarımıza akılcı, eşitlikçi, çağdaş bir eğitim olanağı sunabilmek. Daha birinci günden Darüşşafaka'nın ana misyonu olan 'eğitimde fırsat eşitliği' penceresini onlara açabilmek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi