Ders Kitabı ihtiyacı var

Ders kitabı eksik olan öğrencilerin ihtiyaçlarının zamanında karşılanabilmesi ve kitap eksiğine meydan verilmemesi için gerekli her türlü tedbir il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince alınacak.

Ders Kitabı ihtiyacı var

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Birol Ekici tarafından ücretsiz ders kitapları ile ilgili yayımlanan yazıda, 2013-2014 eğitim öğretim yılında resmi ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının ihtiyaç duyduğu ders kitaplarının, dağıtım noktası olarak belirlenen 350 il ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edildiği bildirildi.

                                                    

Ancak, ders kitabı ihtiyaçlarının Kitap Seçim Modülü'ne girilmemesi veya eksik girilmesi, ihtiyaç tespitinden sonra yeni okul açılması, okulların statü değişikliği ve benzeri nedenlerle ilave kitaba ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Sözlü ve yazılı ilave kitap taleplerinin değerlendirilmeye alınmayacağı uyarısının yapıldığı yazıda, ihtiyaçların il milli eğitim müdürlüklerince Kitap Seçim Modülü'ne girileceği belirtildi.

Tedbir alınacak

Kitap Seçim Modülü'ne ihtiyaca ilişkin veri girişi, 23 Eylül 2013 Pazartesi günü açılacak, 4 Ekim 2013 Cuma günü sona erecek. 10 kitabın altındaki ihtiyaç ve fazla kitaplar sisteme girilmeyecek, girilenler değerlendirmeye alınmayacak. Girilen veriler değerlendirilerek, fazla olan kitaplar, ilave ihtiyaç olan illere gönderilecek.

İl içi nakil yaptıran öğrencilerin kitapları ayrıldıkları okul müdürlüklerince, il dışı nakil yaptıran öğrencilerin kitapları ise naklen gittikleri okul müdürlüklerince karşılanacak.

Bu eğitim öğretim yılında yeni açılan ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının kitap ihtiyaçları ise ildeki fazlalıklardan karşılanacak. Aksi durumda ilave ihtiyaç kitap olarak bildirilecek.

Kitabı eksik olabilecek öğrencilerin ihtiyaçlarının zamanında karşılanabilmesine ve kitap eksiği veya fazlalığına meydan verilmemesine yönelik her türlü tedbir il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerince alınacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz