Görüş Bildir

Ders kitaplarını alamadakları için

Diyarbakır GAP Karaçalı Anadolu Lisesinde, okulların açıldığından bu yana ders kitaplarının dağıtılmadığı ortaya çıktı. Öğrenci ve veliler ise duruma tepki gösterdi.

Ders kitaplarını alamadakları için

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan Gap Karaçalı Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrenciler, bir ay sonra başlayacak sınavlara hazırlık

yapamadıklarına dikkat çekerek bir an önce hakları olan ders kitaplarının kendilerine verilmesi talebinde bulundular.

Gap Karaçalı Anadolu Lisesi 9’uncu sınıf öğrencisi Velat Onay, derslerden geri kaldığına işaret ederek, "Kitaplarımız yok, öğretmenler bize tam ders anlatamadıklarından dolayı derslerden geri kalıyoruz. Sınavlara geri kaldığımız için internetten ya da başka kaynaklardan bu açığımızı kapatıyoruz. Bundan dolayı kitaplarımızın bir an önce bize dağıtılmasını istiyoruz." dedi.

"Başka okullara gidip kitap almak zorunda kalıyoruz"

Kendilerine ait ders kitapları olmadığı için, pek fazla dersleri anlayamadıklarını belirten İlayda Teyfur öğretmen eksikliğine de  dikkat çekerek,   "Pek fazla ders işleyemiyoruz. Aslında hocalarımız da eksik. Kitap olmadığından dolayı konuları pek fazla anlayamıyoruz. Sınavlar yaklaştığı için bu konudan dolayı ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bu yüzden de Milli Eğitim Bakanlığından yardım istedik ama daha cevap gelmedi; öylece bekliyoruz. İnternet tek değil akıllı tahtalarımız da yok. Başka okullara gidip oradan kitap almak zorunda kalıyoruz. Başka yayınları çalışıyoruz, okulun verdiği çok az kitap var. Bir iki tane okulun hemen hemen çoğunda kitap yok. Nasıl ders çalışacağımızı bilmiyoruz, ne yapacağımızı da bilmiyoruz ama sınavlardan geri kalacağımızı biliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kitapları olmadığı için dersten geri kaldıklarını ifade eden Gülperi Andiç da  "Ders kitaplarımızın olmaması yüzünden geri kaldık, o yüzden belki iyi bir üniversiteye gidemeyiz. Sınavlardan belki düşük not alacağız. Çoğu sınav seçmeli değil; hepsi klasik, o yüzden geri kalacağız. Ayrıca spor ihtiyaçlarımız da var." diye belirtti.

"Çocuklarımız sınavlara hazırlanamıyorlar"

Öğrenci velisi Yeter Urcan da yapılacak olan ilk yazılı sınavlara dikkat çekerek, "Öğrenciler bayağı geride kalmış. Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmişler, okula daha kitap verilmemiş. İnternet eksikliği var, o yüzden sisteme giremiyorlar. Böyle devam ederse öğrenciler sınavlara hazırlanamazlar. Kasım ayında sınav oluyor hâlâ kitapları yoktur. Milli Eğitim Bakanlığının bunu halletmesi lazım." dedi.

İddialar üzerine görüştüğümüz okul yetkilileri ise okullarına kitap alabilmek için Nisan ayında başvuruların yapılması gerektiğini ama Temmuz ayında resmi açılışı yapılan Gap Karaçalı Anadolu Lisesinin kitap almak için geç kaldığı belirterek, 3 ay içerisinde gerekli yerlere dilekçe ile başvuruda bulunduklarını ancak henüz kitap ihtiyaçlarının karşılanmadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi