DGS ve AÖF sınavı aynı günde yapılacak

Dikey Geçiş Sınavı ve Açıköğretim Fakültesi üç ders sınavı 21 Temmuz'da yapılacak.

DGS ve AÖF sınavı aynı günde yapılacak

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) tarafından, 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile AÖF üç ders sınavına katılacak öğrenciler için duyuru yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Anadolu Üniversitesi Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Sistemi'ne göre, eğitim ve öğretim yapan açıköğretim, iktisat ve işletme fakültelerinin lisans veya önlisans programlarında kayıtlı öğrenciler için üç ders sınavı, 21 Temmuz 2018 Cumartesi günü saat 15.00'te Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van illeri ile KKTC/Lefkoşa'da gerçekleştirilecektir. 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile üç ders sınavı 21 Temmuz 2018 Cumartesi aynı gün yapılacaktır." denildi.

Buna göre, DGS 21 Temmuz 2018 tarihinde saat 10.00'da, üç ders sınavı ise aynı gün saat 15.00'te gerçekleştirilecek. Her iki sınava katılmak isteyen adayların, DGS merkezi ile üç ders sınav merkezini aynı il seçmeleri gerekiyor.

ÖSYM Aday İşlemleri DGS Sınav Merkezi tercihi sırasında söz konusu üç ders sınav merkezlerinin tercih edilmesi gerekiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz