Görüş Bildir

Diyarbakır'da Kent Konservatuvarı yeni dönem kayıtları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yetişkin ve çocuklara yönelik hayata geçirdiği Kent Konservatuvarında yeni dönem için kayıtlar başladı.

Diyarbakır'da Kent Konservatuvarı yeni dönem kayıtları başladı

Müzik ve sanat kursları olmak üzere 2 farklı branşta verilecek eğitimlere yetişkinler ve çocuklar kabul edilecek. 6 Ağustos'ta başlayan Kent Konservatuvarı yeni dönem kayıtları 7 Eylül'de sona erecek.

Konservatuvarda, kursiyerler sınavla kabul edilecek. Sınav öncesi konservatuvardan faydalanmak isteyen öğrenciler, 15-16 Eylül'de 2 gün sürecek olan hazırlık atölyesine katılabilecek. Ön hazırlık atölyesinin ardından başvuruda bulunanlar için 17 Eylül'de sınava yapılacak. Sınav değerlendirme sonuçları, 18 Eylül'de açıklanacak.

Kent Konservatuvarını kazananlar, 2+1 yıllık eğitim süreci boyunca 2 yıl, temel müzik, müzik teorisi, halk müziği bilgileri, enstrüman, piyano, İngilizce ve şan konularında örgün eğitim alacak. 2 yıllık örgün eğitimin ardından öğrenciler, 1 yıl içinde bitirme ödevi hazırlayarak konservatuvarı tamamlayacak.

Kent Konservatuvarı eğitimlerinden faydalanmak isteyenler, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi wep sitesinden ya da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür Kongre Merkezine başvuru yapabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi