Görüş Bildir

Diyarbakır'daki "Bir Kitap Bin Dünya Projesi'

Kayapınar Belediyesince kitap okuma alışkanlığına teşvik etmek amacıyla başlatılan projede dereceye 105 öğrenci, 12 öğretmen ve 6 okula ödül verildi

Diyarbakır'daki

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesinde başlatılan Bir Kitap Bin Dünya Projesi'nde dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara ödül verildi.

Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediye Başkanlığı tarafından öğrencilerin okuma alışkanlığı kazanması amacı ile başlatılan "Bir Kitap Bin Dünya Projesi" kapsamında kitap okuma, resim, hikaye, masal ve deneme yarışmalarında dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullara hediye edildi. Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezinde ödül töreni düzenlendi.

BİR KİTAP BİN DÜNYA PROJESİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Kayapınar İlçesinde gerçekleştirilen Sporun Pınarı Kayapınar’ın Çocukları, Bir Kitap Bin Dünya, Sanata Yolculuk Başlıyor, Robotik Kodlama, Değerler Eğitimi çalışmaları hakkında bilgi verdi.  Ensari, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, Milli eğitim faaliyetlerine ve öğrencilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

Kayapınar Belediye Başkanı Ozan Balcı ise kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla bir süre önce Bir Kitap Bin Dünya Projesi'ni başlattıklarını söyledi. Kitap okumanın önemine değinen Balcı, şöyle konuştu; "Kitap okuma özel zaman ayrılacak bir faaliyettir. Gayemiz de çocuklarımızı çok sevdiğimiz için onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmaktır. Kitap okuyup da başarısız olan bir çocuk görmedim. Kütüphanelerimize mayıs ayının sonuna kadar 400 bin kitap kazandırmış olacağız. Dünyanın ve Türkiye'nin alanında en iyi yazarlarının kitapları da bu kütüphanelerde yer alacak. Bütün okullara zenginleştirilmiş kütüphane yapıyoruz."

Konuşmaların ardından dereceye giren 105 öğrenci, 12 öğretmen ve 6 okul müdürüne ödülleri verildi. Program Dereceye giren öğrenci, öğretmen ve okullarımıza hediyelerinin takdim edilmesi ve hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi