Diyarbakırlı kadınlardan okuma yazma seferberliği

Diyasrbakır’da Yenişehir Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Rabia-tül Adevviye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde okuma yazma kursunu başarıyla bitiren 35 kadın sertifikalarını aldı.

Diyarbakırlı kadınlardan okuma yazma seferberliği

Eski Yenişehir Kaymakamı Serdar Kartal'ın öncülüğünde düzenlenen kursta eğitim gören kadınlar emeklerinin karşılığını alarak sertifikalarına kavuştu.

Merkezin konferans salonunda düzenlenen törende yaşları 20 ile 70 arasında değişen 35 kadın sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Merkezin Müdürü Şirine Eronat,  Yenişehir Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Samet Önen ve öğretmenlerin ellerinden aldı.

Kursiyerlere okuma yazma öğreten öğretmen Duygu İnceoğlu, yaptığı açıklamada, kadınlara okuma yazma öğrettiği için mutlu olduğunu söyledi.

Sertifika alan kadınlar gibi kendisinin de heyecanlı olduğunu belirten İnceoğlu, “Ben tarih öğretmeniyim ama Halk eğitimde iki yıldır  okuma yazma öğretmenliği yapıyorum. Şimdiye kadar altmışa yakın öğrenci mezun ettim. Okuma yazma öğrettiğim öğrencilerin yaş aralığı yirmi ile yetmiş arası, bugün sertifikalarını alacaklar bende en az onlar kadar heyecanlıyım. Sertifika belgelerini özenle kendim hazırladım. Sertifikalarını hazırlamamdaki neden ise bir gün bir öğrencimin yanıma gelip okuma yazma bilmediğini ve öğrenmek istediğini söyledi. Nedeni ise eşinin ve eşinin ailesinin onunla dalga geçtiğini gurur kırıcı laflar söylediğini anlattı. Ben ona üç ayda okuma yazma öğrettim. Sonrasında hikaye kitapları okuyarak kendini geliştirdi. Bende tam olduğunu söyleyerek sonrasında belgeleri kendim hazırlamaya başladım” dedi.

Sertifika heyecanı yaşayan kadınlar ise bundan sonraki hayatlarında okuyabildikleri için sevinçli olduklarını dile getirdi.

“ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAŞADIM BURADA ÇOK MUTLUYUM”

Merkezde okuma yazma ile birlikte birçok şeyi öğrendiğini aktaran Güler Yalçın, “Bir gün dışarıda yürürken Duygu Hocamla çarpıştık ve o esnada kendisiyle tanıştık. Ve sohbet esnasında bana okuma yazma kursuna gelir misin diye sordu bende neden olmasın dedim. Ardından kursa başladım. Burada bizlere emekleri geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Okuma yazmayı öğrenmenin yanı sıra sosyal olmayı öğrendik. Çok güzel şeyler yaşadım burada çok mutluyum” diye konuştu.

“ EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM”

 Şenay Akbudak da, “Aslında anlatmak istediğim çok şey var. Hocamızı tanıdığım için çok mutluyum. Burada bize bu imkanı sağlayan müdüremiz Şirine Eronat'a ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Şuan çok duygulu ve heyecanlıyım”

“SANKİ ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMUŞ GİBİ HEYECANLIYIM”

Müzeyyen Gür ise," Özellikle Kaymakamımıza Müdüremize ve Duygu hocamıza teşekkür etmek istiyorum. Okuma yazma öğrenmek için geldik ama onun haricinde de bir çok şey öğrenerek mezun olduk. Sertifikamızı aldık sanki üniversite mezunu olmuş gibi heyecanlıyım."

Kaynak: Diyarbakır Söz